288858929_135303125794174_5300440804022022091_n

Tražite osvježenje? Sezona u jedinom biološkom kupalištu u Hrvatskoj je otvorena

GREEN_300_listici_sredina

Nešto drugačiji kupanac

Temperature koje smo posljednjih dana dosegli gotovo u svim gradovima naprosto mame na kupanje. Ako niste u blizini mora, jedino biološko kupalište u Hrvatskoj odlična je zamjena, a sezona kupanja je ovih dana i službeno otvorena.

Prošlo je otprilike godinu dana kako je u Hrvatskoj nakon višegodišnjeg čekanja da završe radovi otvoreno prvo biološko kupalište o kojem smo i mi pisali. Smjestilo se u Čazmi i nakon zimsko-proljetne pauze ovih je dana ponovno otvoreno za sve željne osvježenja.

Nema klora, pročišćava se putem bioloških filtera

Riječ je o kupalištu sačinjenom od čiste prirodne, kemijski netretirane vode, a kako smo ranije doznali, biološki bazen od konvencionalnog se razlikuje po tome što za pročišćavanje ne koristi klor niti bilo kakve druge kemikalije već se pročišćava putem bioloških filtera.

biološkom kupalištu

“Upravo zbog ovog kupališta morali smo mijenjati Pravilnik o bazenima u RH, kako bi ga uskladili s pravilima EU i da se uvrste biološki bazeni u pravilnik RH”, rekla je u srpnju prošle godine voditeljica projekta Čazma Natura Dajana Petrina.

Sezona kupanja ovih je dana ponovno otvorena, a kako ističu na službenim stranicama grada, posjećenost je u ovom kratkom roku uistinu izvrsna.

Suncobrani i ležaljke se dodatno ne naplaćuju

U cijenu ulaznice koju možete provjeriti ovdje ulazi i korištenje ležaljki i suncobrana, a kako tvrde iz grada, svatko na kupalištu može pronaći nešto da posjeti ovaj prirodni biser u srcu grada Čazme. Dostupna je i ugostiteljska ponuda, kao i mnogi drugi sadržaji, poput igrališta za djecu, igrališta za odbojku na pijesku. Od ove godine na kupalištu je postavljen razglas te vanjski tuševi.

PHOTOS BY: Davor Kirin-Photography, Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.