Kupus, poznat po svojoj raznolikosti i prilagodljivosti u kuhinji, dobiva potpuno novu svrhu u ovom receptu. Pretvarajući se u niti tjestenine, kupus postaje svestran sastojak koji pruža zdravu i zadovoljavajuću alternativu klasičnoj tjestenini. Saznajte kako iskoristiti puni potencijal ovog povrća uz jednostavne korake u nastavku.
Sastojci:
1 glavica kupusa, tanko narezanog
1-2 žlice crnog papra (1 žlica popržena na srednjoj vatri 1-2 minute)
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica soli
Sok od 1 limuna
¾ šalice parmezana, dodajte tijekom kuhanja + za posluživanje
Upute: Zagrijte veliku tavu ili dublju posudu na srednje jakoj vatri. Dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje u tavu. Dodajte tanko narezani kupus i pržite ga dok ne omekša, oko 5-7 minuta. Začinite prženi kupus s crnim paprom (možete pržiti dio crnog papra na srednjoj vatri 1-2 minute za intenzivniji okus) i solju. Nakon što je kupus mekan, dodajte sok od limuna i parmezan. Nastavite kuhati dok se parmezan ne rastopi i dok kupus ne postane sočan. Poslužite tjesteninu od zelja toplu, posipajući dodatnim parmezanom po želji.