Tatjana je preuzela obiteljski posao i sada uspješno vodi prvi vinski kamp u Hrvatskoj!

GREEN_300_listici_sredina

Posjetili smo ih!

Njihova uspješna priča traje već više od 30 godina kada su Radenko i Biserka Hažić posadili prvu voćku. Danas imaju veliko imanje, izletište, stotine sadnica i uspješan posao koji su preuzele njihove kćeri.

Na važnih međimurskih prometnica nalazi se jedinstveno izletište ove obitelji. Kako nam je kazala Tatjana Hažić, ovdje se dobro jede, pije i spava.

“Roditelji su se devedesetih počeli baviti proizvodnjom vina i jabuke i danas radimo isto, samo smo proširili priču – od proizvodnje vina i jabuke, počeli smo raditi i sokove, ocat, čips. Sušimo i čajeve bazgu i koprivu“, kaže.

Dvjestotinjak metara dalje nalazi se i njihov vinski kamp.

Vinski kamp Hažić

“Već treću godinu uspješno poslujemo i nadamo se da ćemo samo rasti i biti popunjeniji. Tajna našeg uspjeha je puno rada, ali i puno ljubavi za ovaj posao“, iskreno dodaje.

Vinski kamp Hažić

Vodeći nas kroz podrum, kušaonicu i prostor za preradu jabuka i drugog voća, govori nam koliko je ponosna na sve što je njezina obitelj do sada učinila.

“S vremenom ti jednostavno bude privilegija nastaviti obiteljsku tradiciju. I sama sam puno razmišljala što ja sebi želim od života, a onda sam shvatila – moje je mjesto ovdje, ja pripadam Međimurju i tu je moj dom“, kaže nam.

Vinski kamp Hažić
Vrhunske delicije 

U sklopu svog vinskog kampa imaju 12 kampera i osam montažnih objekata. Ulazak je dozvoljen je i kućnim ljubimcima, a svojim gostima nude vrhunske delicije koje sami proizvode na imanju.

“Iskreno nema boljeg osjećaja nego kad vam gost stisne ruku i zahvali na svemu, a onda se iduće sezone ponovno vrati“, kaže Tatjana.

Vinski kamp Hažić

Naša najsjevernija regija dom je mnogih obiteljskih vinarija koje njeguju tradiciju vinogradarstva i vinarenja, a obitelj Hažić najbolji je primjer toga.

No, znate kako se kaže – ne valja vino na prazan želudac. Prazan želudac je, pak, oksimoron u Međimurju, zelenoj kolijevci vrhunske gastronomije. U to smo se i sami uvjerili posjetivši restoran Trebotz, koji također njeguje obiteljsku tradiciju.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Odmor za dušu i tijelo 

Stotinu godina naraštaji obitelji Jakopić stvarali su osobita vina, a generacija vremena vrsnim vinima pridružuje strasnu predanost jelu. Godine 2002. na pitoresknom brijegu Železne Gore izgrađen je Restoran Terbotz, mjesto u koje naše goste rado vraćaju ugodna sjećanja.

Restoran Trebotz

“ Na stol donosimo jedinstvene okuse Međimurja, a sezonske i svježe juhe, mesna ili riblja jela, divljač, salate, maštoviti prilozi i vrhunski deserti nastaju od sastojaka iz našeg vrta, voćnjaka, imanja, okolnih šuma te Mure i Drave“, kažu.

Hotel Panorama

Nakon vrhunskog vina i hrane, najbolje je malo odmoriti, a najbolja je lokacija hotel Panorama uz koji se pruža vrhunski pogled na najveće akumulacijsko jezero u Hrvatskoj. Odmah uz hotel nalazi se veliki sportski centar sa svim pratećim sadržajima.

Hotel Panorama

Pravo mjesto za odmor duše, ali i tijela.

*Sadržaj je nastao u suradnji s Turističkom zajednicom Međimurske županije 

 

PHOTOS BY: Suzana Arslani, Restoran Trebotz / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.