art park
art park

Srpanj bez plastike u Art Parku: Kviz s vrijednim nagradama, film, performans…

GREEN_300_listici_sredina

Idući tjedan

Među brojnim programima u popularnoj oazi na Ribnjaku jedan je dan u potpunosti posvećen ekološkoj osviještenosti.

Zelena akcija i Art Park Zagreb pozivaju Zagrepčane da se u utorak, 11. srpnja, od 18 sati u parku Ribnjak pridruže edukativnim aktivnostima kampanje Srpanj bez plastike.

Cilj događanja je, kažu organizatori, druženje, zabava i informiranje o zagađenju otpadom od jednokratne plastike, ali i sustavnim te individualnim rješenjima za taj problem.

Može biti slika sljedećeg: piće i tekst

Od 18 do 23 sata može se pogledati izložba “Plastika naša svagdašnja”, koja će pokazati kako bi izgledala umjetnička djela da su kontaminirana jednokratnom plastikom.

U 19 sati pak počinje performans “Žongliranje kružne ekonomije”.

Može biti slika sljedećeg: tekst "SRPANJ BEZ ART PARK. PLASTIKE PARK RIBNJAK 11.7 od 18h"

Pola sata nakon toga slijedi edukativni kviz o jednokratnoj plastici. Natjecatelji se mogu prijaviti ovdje, a za najbolje su spremne vrijedne nagrade.

U 21 sat i 15 minuta, sa zalaskom sunca, kreće prikazivanje filma “Priroda: Sva prava pridržana”.

“Ljeta prolaze, a nama je srpanjsko popodne uvijek najljepše provesti u ugodnoj atmosferi najdražeg nam Art Parka raspravljajući o problematici konzumerizma, tromosti donositelja odluka u Hrvatskoj te pohlepi i neetičnosti industrije plastike koja ostvaruje profit devastirajući živi svijet oko sebe”, stoji u najavi.

May be an image of 3 people and outdoors

“Ove godine ćemo se fokusirati na problematiku konzumerističkog društva, kulture jednokratnog i kulture bacanja te razgovarati o tome koja su sustavna rješenja nužna – a na koja se donositelji odluka oglušuju – kako bi se taj problem riješio”, zaključili su organizatori.

PHOTOS BY: Art Park / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.