Biste li se za krizmu ili vjenčanje odjenuli u second handu? Pronašli smo odlične komade do 30 eura

GREEN_300_listici_sredina

Second hand postaje sve veći trend

Sve što se nalazi u trgovini prethodno je dezinficirano i tretirano ekološki prihvatljivim sredstvima. Starim stvarima tako se udahnjuje nov život te se smanjuje otpad.

U broju second handova u Hrvatskoj svakako prednjači Zagreb s desetak različitih trgovina rabljenom odjećom. Iako im je svima zajednička održivost i drugačiji pristup modi, razlikuju se po cjenovnom rangu i ponudi dizajnerske odjeće, a u jednom od njih pronašli smo fantastične komade za svečane prilike.

Tako smo u “Malom ormaru sjećanja”, kako vlasnici od milja zovu ovaj second hand, pronašli idealne outfite za vjenčanja, krizme, krštenja i druge svečane prigode. Ondje svaka haljina, cipela, suknja ili košulja nosi komad povijesti, koji u trenutku ponovne kupnje oživljava i postaje dijelom neke potpuno nove priče. I dok će dio ljudi potrošiti stotine eura na nove, dizajnerske komade koji će biti dio isključivo njihovih uspomena, sve je više onih koji će se ipak odlučiti za odjeću koja već nosi neku priču.

“Za posebne prigode svaka djevojka želi zablistati, neovisno o tome je li riječ o vjenčanju ili nekoj drugoj svečanosti. Kontaktiraju nas često, baš smo nedavno prodali jednu šljokičastu bluzu za djevojačku večer”, kazala nam je vlasnica Mango Sticky Rice Vintage trgovine rabljenom odjećom, Nidžara Mustafić.

Starinsko je romantično

Ženama se inače sviđa ideja da uzmu nešto starinsko i romantično za posebne prilike i svečanosti. Da haljini koja mjesecima stoji u takvim trgovinama ponovno udahnu život, u postojeće šavove utkaju neke nove uspomene. Ipak, to zahtjeva predanost traženju i “kopanju” po takvim trgovinama, kako su nam rekli sami vlasnici.

“Djevojke imaju tematski party, upravo me jedna tražila svečanu haljinu od prirodnog materija koju može i kasnije nositi”, kazala je Nidžara, koja nam je izdvojili nekoliko komada.

Cijene haljina, objasnila nam je, kreću se oko 31 eura, za cipele ćete morati izdvojiti 27 eura, dok cijena nakita varira između 10 i 20 eura, ovisno o komadu.

Pri tome, sve što se nalazi u trgovini prethodno je dezinficirano i tretirano ekološki prihvatljivim sredstvima. Starim stvarima tako se udahnjuje nov život te se smanjuje otpad, a klijentima omogućuje da budu stilski jedinstveni, objasnila je Nidžara.

Second hand Mango Sticky Rice Vintage

Ako u ormaru imate očuvane predmete koje više ne nosite, možete im dati priliku za novi život i odnijeti ih u ovaj zagrebački second hand na adresi Ljudevita Posavskog 15. Prethodno je potrebno kontaktirati second hand, objasnila je Nidžara.

PHOTOS BY: Mango Sticky Rice Vintage / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.