Snapinsta.app_33727811_200747433981660_228665201300340736_n_1080

‘Samo za žene’: Ovo je mistična plaža na Jadranu na kojoj je muškarcima ulaz zabranjen

GREEN_300_listici_sredina

CNN ju uvrstio među najljepše na svijetu

Smještena u uvali između Male i Velike plaže u Ulcinju, smjestila se posebna plaža.

Osim što ju je CNN uvrstio na popis najljepših nudističkih plaža na cijelom svijetu, ovaj komad zemlje u Crnoj Gori, smješten uz borovu šumu i izvore mineralne sumporne vode, namijenjen je isključivo ženama.

Ondje je, naime, od svibnja do listopada muškarcima zabranjen pristup, a žene iz brojnih krajeva svijeta dolaze zbog čudotvornog djelovanja.

U čemu je tajna?

Kako navodi Nova.rs, kupanje na Ženskoj plaži preporučuje se kao dio terapije za liječenje neplodnosti i drugih ginekoloških problema, ali i za kožne bolesti te respiratorne poteškoće.

Tajna je upravo u izvorima ljekovite sumporne vode koja se miješa s morskom.

Čudotvorna svojstva ljekovite vode otkrivena su tek u 20. stoljeću, a tajna je u bogatstvu vodik sulfida, koji zasićuje vodu sumpornim sjedinjenjem zajedno s jodom, što pozitivno djeluje na ženski reproduktivni sustav.

Osim toga, u sudaru zelenkaste sumporne vode i modrih morskih valova stvaraju se i idealne mikro i makro molekule pogodne za prirodnu aerosol terapiju.

PHOTOS BY: Instagram/Životna_sila / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.