Patlidžan s mozzarellom vladat će vašim jesenskim jelovnikom

Patlidžan s mozzarellom vladat će vašim jesenskim jelovnikom

GREEN_300_listici_sredina

Patlidžan, rajčica, mozzarella i 30 minuta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Volite li patlidžan, a ponestalo vam je ideja kako ga pripremiti, ovaj recept će vam se sigurno svidjeti. Zapečen s rajčicom i mozzarellom, izvrsna je lagana večera i sjajna alternativa teškim mesnim jelima. 

Ljubičasti car. Bolji opis za patlidžan ne postoji.

Izvrsna ljekovita svojstva patlidžana dolaze upravo iz njegove nutritivne vrijednosti. U sastavu patlidžana pronalazimo vitamin C, K, B6, magnezij, fosfor, dijetalna vlakna, folnu kiselinu, kalij i mangan. S visokim udjelom vode, spada u niskokaloričnu namirnicu što ga čini idealnom namirnicom za osobe koje paze na prehranu i koji žele smanjiti tjelesnu težinu.

Patlidžan jesen

To povrće sjajne ljubičaste boje odličnog je okusa i različito se kombinira ovisno o zemlji. U Grčkoj ga vole u obliku složenaca, Francuzi kao varivo, a Talijani se kunu da bolje jelo s patliždanom od Parmigiane ne postoji.

Jesen je stigla i patlidžan ima samo jedan zadatak – zavladati u kuhinji. Iako su gorki, spadaju u miljenke kasnog ljeta i jeseni, a razna jela od musaka, pohanih i punjenih patlidžana, namaza i ajvara dokaz su koliko je ovo povrće svestrano.

Volite li patlidžan, a ponestalo vam je ideja kako ga pripremiti, ovaj recept će vam se sigurno svidjeti. Zapečen s rajčicom i mozzarellom, izvrsna je lagana večera i sjajna alternativa teškim mesnim jelima.

PHOTOS BY: Unsplash, Pexels / Sva prava pridržana

Sastojci

3
Velike žlice
Maslinovo ulje
2
Kom
Patlidžan prepolovljen po dužini
150
grama
Mozzarella
1
Čajna žličica
Nasjeckani bosiljak
4
Kom
Rajčica

Priprema

1.
Zagrijte pećnicu na 200°C.
2.
Patlidžane pospite uljem i pecite 25 minuta. Narežite rajčicu i mozzarellu, i stavite na patlidžane.
3.
Pecite dok se sir ne rastopi. Pospite bosiljkom prije posluživanja.

Nemoj pozeleniti, jer je stigao još jedan mail.

Prijavi se na ovaj newsletter i okreni novi list! 

Vezani članci

Više sa Green.hr

EBRD je ovaj program pokrenuo 2016. godine na razdoblje od 5 godina.
Istraživanje otkriva da ljudi silno žele zdraviji i održiviji život.
Osim jednostavnosti korištenja u kuhinji, još je jedna prednost ovog prezrelog voća.
Zatečen je ostao velikodušnošću kojom su ga dočekali ljudi koje je susretao putem.

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2020 © Sva prava pridržana GREEN.HR
cookies

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti