telaviv_instagram

Pripremite putovnicu za nepce! Vodimo vas u Tel Aviv…

GREEN_300_listici_sredina

Recept za gastro zaljubljenike

Ako već ne možemo putovati, uvijek možemo jesti!

Otkrivanje novih kultura, jela, mjesta i gradova oplemenjuje svakoga, a uz to gradi nezamjenjivo bogato iskustvo. Nažalost, trenutna situacija u svijetu je putovanja stavila na čekanje i mnogima poremetila planove za odlazak na daleke destinacije.  Iako ove godine ne možemo fizički putovati, ugođaj gastro avanture diljem planeta – nitko nam ne može oduzeti! Pripremite putovnicu za nepce jer, zahvaljujući Yellu, daleke destinacije mogu doći k vama kada vi ne možete do njih. Prvi hrvatski meal kit vodi vas u Izrael slasnim receptom za tradicionalno jelo latkes ili palačinke od krumpira.

Riječ je o prženom jelu koje se jede kao prilog u posebnim prilikama poput Hanuke (proslava židovskog nacionalnog opstanka i vjerske slobode ), a koje se unatoč tome priprema od tek nekoliko uobičajenih sastojaka kao što su krumpir, luk i jaja. Tijekom Hanuke, mnoge obitelji pozivaju svoje prijatelje i rodbinu na osvjetljavanje menoraha gdje pjevaju pjesme, igraju dreidel, razmjenjuju darove i uživaju u tradicionalnoj Hanukkah hrani. Slane palačinke od krumpira – latkes – najpopularnija su hrana tih dana. Poslužuju se s kiselim vrhnjem ili jabukom sa strane.

Alternativa ovom tradicionalnom jelu su Yello latkes s dimljenim lososom. Priprema traje 30 minuta, a kuhanje svega 45. Hrskava izvana, meka iznutra. Palačinka od ribanog krumpira i luka prekrivena kremastim vrhnjem i zamamnim dimljenim lososom.

PHOTOS BY: Yello / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.