Otkrivanje novih kultura, jela, mjesta i gradova oplemenjuje svakoga, a uz to gradi nezamjenjivo bogato iskustvo. Nažalost, trenutna situacija u svijetu je putovanja stavila na čekanje i mnogima poremetila planove za odlazak na daleke destinacije. Iako ove godine ne možemo fizički putovati, ugođaj gastro avanture diljem planeta – nitko nam ne može oduzeti! Pripremite putovnicu za nepce jer, zahvaljujući Yellu, daleke destinacije mogu doći k vama kada vi ne možete do njih. Prvi hrvatski meal kit vodi vas u Izrael slasnim receptom za tradicionalno jelo latkes ili palačinke od krumpira.
Riječ je o prženom jelu koje se jede kao prilog u posebnim prilikama poput Hanuke (proslava židovskog nacionalnog opstanka i vjerske slobode ), a koje se unatoč tome priprema od tek nekoliko uobičajenih sastojaka kao što su krumpir, luk i jaja. Tijekom Hanuke, mnoge obitelji pozivaju svoje prijatelje i rodbinu na osvjetljavanje menoraha gdje pjevaju pjesme, igraju dreidel, razmjenjuju darove i uživaju u tradicionalnoj Hanukkah hrani. Slane palačinke od krumpira – latkes – najpopularnija su hrana tih dana. Poslužuju se s kiselim vrhnjem ili jabukom sa strane.
Alternativa ovom tradicionalnom jelu su Yello latkes s dimljenim lososom. Priprema traje 30 minuta, a kuhanje svega 45. Hrskava izvana, meka iznutra. Palačinka od ribanog krumpira i luka prekrivena kremastim vrhnjem i zamamnim dimljenim lososom.