0062G1S26
PHOTO BY: Yello / Sva prava pridržana.

Ideja za ručak – pikantna juha od bundeve

GREEN_300_listici_sredina

Idealna za hladne dane

Dopustite da vas ova juha prožme toplinom. Vjerujte, nećete požaliti!

Na sam spomen zime i hladnog vremena, poželimo toplu, gustu juhu koja nam grije cijelo tijelo. Pikantna juha od bundeve idealan je izbor je će vas zasititi i zagrijati. Uz nju odlično idu bruskete, a možete ju poslužiti kao predjelo ili glavno jelo. Nadahnuta Tajlandom, kremasta juha od bundeve sadrži pregršt okusa i taman ljutine. Ako joj dopustite, prožet će vas toplinom u ove hladne, kišne dane. Yello, prvi meal kit u Hrvatskoj koji osigurava da na vaša vrata stižu svježe i zdrave namirnice, donosi vam recept za juhu kojom ćete oduševiti ukućane.

Sastojci

10
grama
Đumbir
1
Kom
Režanj češnjaka
1
Kom
Crveni luk
1
Kom
Svježa čili papričica
400
grama
Hokaido bundeva
100
grama
Mladi trapist Gligora
50
grama
Kokos pasta
300
ml
Povrtni temeljac
60
grama
Pesto od bosiljka Aurelia
15
grama
Crvena curry pasta
2
Kom
Raženo pecivo
5
grama
svježi korijander

Priprema

1.
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Očisti i nasjeckaj luk, češnjak i đumbir na sitno. Čili paprićicu(e) nareži na kolutiće. Odvoji listove korijandera od stabljike. Peciva prereži po dužini. Sir nareži na ploške.
2.
Namaži pesto na prerezana peciva. Rasporedi ploške sira po pecivu.
3.
U srednjem loncu na srednjoj vatri zagrij 2 žlice maslinovog ulja (za 4 osobe zagrij 4 žlice maslinovog ulja). Ubaci luk i dinstaj 2 minute uz povremeno miješanje. Dodaj češnjak i đumbir. Dinstaj dodatnu minutu uz miješanje da puste aromu.
4.
Stavi peciva u zagrijanu pećnicu. Peci 15-20 minuta. Sir se treba otopiti i zarumeniti.
5.
U lonac ubaci narezanu bundevu i promiješaj. Dodaj curry pastu (ne sve ako ne voliš ljuto), temeljac i 3(6) dcl vode. Posoli prema ukusu. Pojačaj vatru da zakuha. Kad zakuha smanji vatru na laganu i kuhaj 15 minuta. Bundeva treba biti skroz mekana, da vilica lagano prolazi kroz nju. U juhu ubaci kokos pastu natrganu ili narezanu na komade.
6.
Kuhaj dodatnih 5 minuta uz povremeno miješanje, da se kokos potpuno otopi. Makni s vatre i izblendaj štapnim mikserom. Posoli prema ukusu. Posluži s brusketama, posipano nasjeckanim čilijem i korijanderom.

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2021 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.