359453916_321363246913855_7196805645662266806_n

Požar u Dalmaciji pod kontrolom: Izgorjelo je oko 600 hektara, a kanaderi i dalje gase

GREEN_300_listici_sredina
Jadranska magistara na tom je dijelu od četvrtka navečer ponovno otvorena za sva vozila, a mještanima je vraćena električna energija koja se u petak ujutro zbog povratka kanadera na teren neće gasiti.

Vatrena stihija, koja je u četvrtak malo iza 11 sati zahvatila područje Grebaštice, tijekom noći stavljena je pod nadzor, potvrdio je to zapovjednik šibensko-kninske Vatrogasne zajednice.

Na terenu je bilo 51 vatrogasno vozilo i oko 140 vatrogasaca, koji su neumorno pokušavali obuzdati požar.

Rano ujutro u petak zabilježeno je obnavljanje plamena, no vatrogasci su uspjeli obuzdati novi vatreni zamah. Na terenu su trenutnu i dva kanadera, a magistrala je otvorena za sav promet, potvrdili su iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Izgorjelo 600 hektara

Prema prvim procjenama, opožarena je površina od oko 600 hektara. Vatra je zahvatila kuće u Grebaštici, izgorjelo je nekoliko automobila, a u jednom je trenutku vatrena stihija zaprijetila i selima u primoštenskom zaleđu.

“Situacija je jutros puno bolja. Nema otvorenog plamena i radi se na dogašavanju. Požar još nije ugašen, ali je pod nadzorom”, kazao je vatrogasni zapovjednik Darko Dukić, a prenosi N1.

Jadranska magistara na tom je dijelu od četvrtka navečer ponovno otvorena za sva vozila, a mještanima je vraćena električna energija koja se u petak ujutro zbog povratka kanadera na teren neće gasiti jer na dijelu požarišta koje se sanira nema dalekovoda, pojasnio je Dukić.

Podsjetimo, plamen je u četvrtak krenuo od Gornje Grebaštice, nošen jakim udarima vjetra stigao je do Šparadića te mjesta Kalina i Bilo te brda Jelinjak.
Požarište je u četvrtak navečer obišao i ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, koji je potvrdio da je počeo očevid koji bi trebao otkriti uzrok požara.

PHOTOS BY: Facebook/Dobrovoljni vatrogasci Hrvatske / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.