vidra_pr_773810

Ovog Božića “posvojite” preslatku vidru, pandu ili pingvina te učinite nešto dobro za prirodu

GREEN_300_listici_sredina

Posvoji. Spasi. Blagdane ukrasi.

Ako se još uvijek dvoumite što pokloniti svojim najbližima, WWF Adria ima najhumaniju ideju: posvojite preslatku vidru ili medvjeda. Riječ je naravno o simboličnom posvajanju čiji je uplaćeni iznos usmjeren na zaštitu Europske Amazone.

Dok se, uz nogometnu, suočavamo i s božićnom shopping groznicom, iz svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF pozivaju na promišljen odabir ukrasa i darova. “U blagdansko doba često prekomjerno trošimo, a poklone kupujemo nepromišljeno. Ukrasite ove blagdane poklonom koji misli na okoliš“, ističe Petra Boić Petrač, direktorica komunikacija u WWF Adriji.

Potaknuti željom i potrebom da zaštite našu Europsku Amazonu, ovogodišnju božićnu kampanju WWF je usmjerio na osvještavanje o vrijednostima jednog od najznačajnijih riječnih područja na svijetu koje čine tri veličanstvene rijeke: Mura, Drava i Dunav. U 700 km drevnih šuma, skrivenih livada i rijeka nalaze se jedinstvena bogatstva, a o njenom zdravlju ovisi gotovo milijun ljudi.

Simboličnim posvajanjem vidre, medvjeda ili neke druge životinje, darujete poklon koji znači život. Osoba kojoj poklanjate posvojenu životinju primit će certifikat sa slikom omiljene životinje u božićnom ruhu, možete dodati i svoju osobnu poruku, a mi ćemo iznos vaše donacije usmjeriti na zaštitu Europske Amazone“, kaže Boić Petrač.

Samo zajedno možemo očuvati prirodu. Blagdani su idealna prilika da svatko od nas doprinese. Kako savjetuju iz WWF Adria, izradite božićno drvce od biljaka koje već imate u svom domu, ukrasite ga ukrasima od sušenog voća, odaberite održiv poklon i izbjegnite omote od plastike. Vrijeme je za istinski zeleni Božić!

PHOTOS BY: WWF Adria, / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.