Šipak ili nar vrsta je voća koje se preporučuje za konzumaciju upravo zimi jer je bogato vitaminom C, K, A, E, folnom kiselinom i kalijem koji jačaju imunološki sustav i pomažu u borbi protiv sezonskih prehlada. Također, šipak ima visok postotak antioksidansa, ali kako je poznat po svom antibakterijskom učinku, preporučuje se kod određenih vrsta infekcija mokraćnih putova.
No mnogi često odustaju od ovoga voća samo iz jednog razloga – uvjereni su da ga je teško očistiti i doći do dragocjenih sjemenki. Stoga, na društvenim smo mrežama pronašli jednostavan trik za čišćenje šipka, isprobali ga i uspjeli s lakoćom pripremiti ovo jelo za konzumiranje.
@firstwefeast So this is how you cut pomegranate 🤩#foryou #fyp #foodie #foryopage
Potreban vam je oštar nož kojim na vrhu voća, kako je prikazano na snimci, zarežete “kapicu” u obliku četverokuta i uklonite je. Potom zarežete šipak po njegovim opnama (koje idu uzduž ploda s nutarnje strane) i samo odvojite, kao da gulite naranču. I – sjemenke su slobodne, možete ih izvaditi i staviti u posudu te uživati u njima.