šipak nas

Ovo je voće puno antioksidansa i vitamina C: Donosimo trik kako brzo očistiti šipak

GREEN_300_listici_sredina

Antioksidansi i vitamini

Šipak ili nar bogat je vitaminima koji štite od sezonskih prehlada i jačaju organizam, ali prilično ga je teško očistiti ako ne znate ovaj trik.

Šipak ili nar vrsta je voća koje se preporučuje za konzumaciju upravo zimi jer je bogato vitaminom C, K, A, E, folnom kiselinom i kalijem koji jačaju imunološki sustav i pomažu u borbi protiv sezonskih prehlada. Također, šipak ima visok postotak antioksidansa, ali kako je poznat po svom antibakterijskom učinku, preporučuje se kod određenih vrsta infekcija mokraćnih putova.

No mnogi često odustaju od ovoga voća samo iz jednog razloga – uvjereni su da ga je teško očistiti i doći do dragocjenih sjemenki. Stoga, na društvenim smo mrežama pronašli jednostavan trik za čišćenje šipka, isprobali ga i uspjeli s lakoćom pripremiti ovo jelo za konzumiranje.

@firstwefeast

So this is how you cut pomegranate 🤩#foryou #fyp #foodie #foryopage

♬ Pumped Up Kicks(Bridge & Law Remix) – Foster The People

Potreban vam je oštar nož kojim na vrhu voća, kako je prikazano na snimci, zarežete “kapicu” u obliku četverokuta i uklonite je. Potom zarežete šipak po njegovim opnama (koje idu uzduž ploda s nutarnje strane) i samo odvojite, kao da gulite naranču. I – sjemenke su slobodne, možete ih izvaditi i staviti u posudu te uživati u njima.

 

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.