Ovo je prva regija u Hrvatskoj i četvrta u svijetu s prestižnom nagradom “Green Destination”

GREEN_300_listici_sredina

Rezultat truda, rada, zalaganja svih stanovnika

Nastojanja i dugogodišnji predan rad Međimurske županije i njezine Turističke zajednice na stvaranju sadržaja održivog turizma prepoznate su na svjetskoj razini te je na najvećem svjetskom turističkom sajmu u Berlinu, Međimurje proglašeno Green Destinations regijom, te joj je dodijeljena srebrna oznaka Green Destination. Time je Međimurje postala prva regija u Hrvatskoj i četvrta na svijetu koja je pristupila ovom certificiranju!

Na najvećem svjetskom sajmu turizma ITB, Međimurskoj županiji dodijeljena još jedna prestižna nagrada kojom je prepoznat trud, rad i zalaganje svih njenih stanovnika. Oznakom Green Destination (Zelena destinacija) za održivost turizma, Međimurje je postala prva regija u Hrvatskoj koja je pristupila tom certificiranju te uspješno zadovoljila zahtjevne kriterije.

Certificiranje donosi niz dobrobiti od povećavanja vidljivosti na turističkom tržištu, uvrštavanjem naših destinacija u svjetske vodiče i prezentacije na velikim turističkim sajmovima čime se jača konkurentnost, do razvijanja inovativnih ekoloških rješenja, postizanja nižih operativnih troškova u turizmu te zadovoljnijih gostiju.

Međimurje

Green Destination neprofitna je organizacija osnovana s ciljem unaprjeđenja održivog razvoja destinacija i dionika u turizmu te njihove prepoznatljivosti na globalnoj razini, a o koliko je respektabilnoj organizaciji riječ svjedoči suradnja s 200 destinacija u više od 80 zemalja svijeta. Uživa iznimnu prepoznatljivost kvalitete partnera i turista širom svijeta, a razvija održiv i odgovoran turizam sukladan načelima Ujedinjenih naroda i ciljevima Globalnog vijeća za održivi turizam.

„Ovo veliko priznanje stiglo je kao rezultat truda, rada, zalaganja svih stanovnika Međimurja. Ovo je nagrada svih onih koji neumorno i predano brinu o uređenosti svog zavičaja, zaštiti okoliša, čuvanju prirodnih i kulturnih vrijednosti. Međimurje je zelena kolijevka hrvatskog održivog turizma, sve naše strategije razvoja turizma usmjerene su u održivost, promociji bogatih prirodnih vrijednosti između Mure i Drave, revitalizaciji kulturne baštine, naše povijesti, kvalitete enogastronomije i lokalnih proizvoda,  i svega što daje snažni identitet Međimurja. Ovim vrijednim priznanjem to je prepoznala struka na svjetskoj razini“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec preuzimajući nagradu u Berlinu.

„Turistička zajednica Međimurske županije u suradnji sa Županijom i dionicima iz komercijalnog, javnog i nevladinog sektora, posljednjih šest mjeseci aktivno je radila na preduvjetima za dobivanje ove vrijedne nagrade kojom smo dokazali visoku razinu održive turističke ponude na destinacije“, dodao je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, dodajući kako je ovakva strategija turističkog razvoja Međimurja važna za cijelu Hrvatskoj i njen kontinentalni turizam. Mnogo je truda uloženo da bismo postigli tu razinu kvalitete i prepoznatljivosti i nastojat ćemo ostati uspješni primjer dobre prakse.

Uz to, Hrvatska turistička zajednica godinama radi na promicanju održivosti i implementaciji ekoloških praksi, što posljedično utječe na županijske podružnice.

PHOTOS BY: medjimurska-zupanija.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.