pexels-dmitriy-ganin-7537921

Ovo je najbolja lokacija za provesti Valentinovo: Nude popuste, romantično jahanje i masaže

GREEN_300_listici_sredina

Na samo dva sata vožnje od Zagreba

Naš najveći i najstariji Nacionalni park pripremio je odlične popuste povodom Dana zaljubljenih. Posjetitelji tako mogu uživati u šetnji uz smaragdna jezera, romantičnim večerama, zabavnom jahanju i opuštajućim masažama.

Šetnja uz smaragdno zelena jezera, uz šum slapova i prekrasan krajolik, zagarantirano je dobar izbor u bilo koje doba godine. No, Plitvička jezera nekako su ipak najromantičnija u zimsko vrijeme, a ugođaj je poseban na Valentinovo. Ove su godine iz našeg najvećeg Nacionalnog parka pripremili posebne popuste za Dan zaljubljenih. Po promotivnim cijenama tako nude jedno ili dva noćenja, masaže, piće dobrodošlice, romantičnu večeru i kasnu odjavu iz hotelske sobe.

Osim toga, osigurali su i dodatne popuste na romantično jahanje na obližnjem Ranču Terra. Ondje možete jahati kroz netaknutu prirodu po šumskim putevima, gdje se ponekad mogu ugledati srne, fazani ili zečevi. Ondje konji žive na prirodan način, a svaki od njih ima svoje karakteristike koje će vam pokazati vodiči na ranču.

Važno je napomenuti da se jahačke vještine provjeravaju prije napuštanja ranča, tako da vodič može odabrati odgovarajući put na temelju znanja jahača. Međutim, iz Terre ističu da je opcija jahanja pogodna i za iskusnije jahače, kao i za one bez imalo iskustva.

Stanje u parku 

Na samo dva sata vožnje od Zagreba Valentinovo možete provesti u najstarijem i najvećem Nacionalnom parku u Hrvatskoj, koji već dugi niz godina privlači tisuće gostiju. Hrvatski smaragd na UNESCO-ovom je Popisu svjetske baštine još od 1979. godine, a zauzima nešto više od 300 km2. Krajolik je kao iz bajke, a vikend ondje garantira romantiku i zabavu.

Zbog vremenskih prilika iz Parka ipak upozoravaju da neki dijelovi mogu biti zatvoreni, stoga je uvijek dobro kontaktirati ih i provjeriti koji je dijelove moguće obići. Primjerice, trenutno su Gornja jezera zatvorena za posjetitelje, kao i kanjon Donjih jezera, a obilazak je moguć stazom uz pojačan oprez i adekvatnu obuću.

PHOTOS BY: Plitvička jezera, Ranch Terra, Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.