namještaj
namještaj

Ovaj lanac namještaja kupcima koji vrate stare komade daje bon u njihovoj dvostrukoj vrijednosti

GREEN_300_listici_sredina

Akcija u kolovozu

'Želimo ostvariti pozitivan utjecaj na ljude i planet, a ovom akcijom nastojimo potaknuti što održiviju potrošnju. Omogućavanje drugog života stvarima koje više ne trebamo i kupovanje rabljenog IKEA namještaja samo je mali dio onoga što svatko od nas može učiniti kako bismo smanjili svoj ugljični otisak.'

Kako bi podigla svijest o održivoj potrošnji i potaknula kupce na povrat starog namještaja, IKEA Hrvatska za sve članove IKEA Family kluba vjernosti tijekom ovog kolovoza osigurala je dodatnu pogodnost. Naime, svi članovi IKEA Family kluba za povrat starog IKEA namještaja zauzvrat će dobiti vrijednosnu karticu s dvostrukim iznosom od procijenjene vrijednosti IKEA namještaja koji vraćaju. Ova pogodnost traje od 1. do 31. kolovoza 2023. godine.

IKEA, kao tvrtka koja nastoji postati u potpunosti klimatski pozitivna do 2030. godine, otkupljene će proizvode potom prodavati u robnoj kući IKEA Zagreb, na odjelu Kakvo je – Takvo je, a ovim putem vlasnici će svojim starim IKEA komadima moći dati drugu priliku – udahnuti im novi život i omogućiti im da nađu novi dom.

Sve duplo 

“IKEA nastoji ostvariti što pozitivniji utjecaj na ljude i planet, pa stoga i ovom prilikom, po odličnim uvjetima, omogućavamo otkup starog namještaja u sklopu programa Druga prilika. Primjerice, ako želite vratiti stolić čija je procijenjena vrijednost 30 eura, zauzvrat ćete dobiti vrijednosnu karticu s iznosom od 60 eura, koju možete iskoristiti za kupnju novih IKEA proizvoda, kada vam doista budu potrebni. Ali i životne se situacije mijenjaju – moja kći je završila srednju školu i stoga joj uredska stolica više nije bila potrebna. Odlučili smo joj dati drugu priliku, a umjesto toga kupila si je novi zvučnik za druženja s prijateljima. Dodatno, kako bi IKEA poslovanje bilo još cirkularnije, a naši proizvodi još dostupniji što većem broju ljudi, otkupljeni namještaj ponudit ćemo na daljnju prodaju po pristupačnim cijenama. Time ćemo namještaju produžiti vijek trajanja, a kupovinom naših proizvodi kupci će moći dodatno uštedjeti”, istaknuo je Nikolaos Migkianis, direktor tržišta IKEA Hrvatska.

Svatko tko želi iskoristiti ovu pogodnost, a nije član kluba IKEA Family, može se lako učlaniti, online ili u robnoj kući. Prije povrata važno je najprije provjeriti popis namještaja koji je prihvatljiv za otkup, nakon čega je potrebno napraviti online procjenu namještaja.

Smanjenje ugljičnog otiska

Na kraju ispunjavanja zahtjeva na internetu, kupac će dobiti okvirnu procjenu cijene za svoj IKEA namještaj temeljenu na podacima koje je dostavio. Ukoliko je kupac zadovoljan procjenom, samostalno doprema proizvod u robnu kuću kako bi se otkup realizirao. Svi predmeti trebaju se donijeti potpuno sklopljeni u robnu kuću IKEA Zagreb, na odjel Povrat i zamjena. Za povrat nije potrebno imati račun.

Zaposlenici tvrtke IKEA provjerit će fizičko stanje svakog komada namještaja, a kupcu će se ponuditi konačna otkupna cijena, koju mogu i odbiti u slučaju da im nije zadovoljavajuća. Ako je prihvate, IKEA će izvršiti otkup, a zauzvrat im dati vrijednosnu karticu sa 100 posto uvećanim iznosom od procijenjene vrijednosti starog IKEA namještaja, tijekom trajanja kampanje, od 1. do 31. kolovoza 2023.

“Želimo ostvariti pozitivan utjecaj na ljude i planet, a ovom akcijom nastojimo potaknuti što održiviju potrošnju. Omogućavanje drugog života stvarima koje više ne trebamo i kupovanje rabljenog IKEA namještaja samo je mali dio onoga što svatko od nas može učiniti kako bismo smanjili svoj ugljični otisak. Uz to, kako bi produljila životni vijek svojih proizvoda i učinila ih još trajnijima, IKEA nudi i mnoštvo rezervnih dijelova za namještaj, od kojih su mnogi potpuno besplatni. Akcija koju provodimo dio je naših napora da postanemo potpuno cirkularna tvrtka”, rekla je Sanja Končar, voditeljica održivosti u tvrtki IKEA Hrvatska.

Povrat starog namještaja u robnoj kući IKEA Zagreb moguć je tijekom cijele godine, no samo tijekom ovog kolovoza traje akcija kojom kupci mogu zaraditi 100 % više od procijenjene vrijednosti namještaja.

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.