317547774_687906096029474_1072931199086894332_n

Ovaj danski umjetnik izrađuje goleme divove od recikliranog drva: ‘Oni su glas prirode’

GREEN_300_listici_sredina

750 sati rada

Thomas Dambo uspješno je spojio aboridžinsku tradiciju i ekološku svijest te od recikliranih materijala stvorio pravu turističku atrakciju!

Od drva za palete i odbačenih dijelova drvenog namještaja nastali su ogromni divovi i turistička atrakcija u regiji Mandurah u zapadnoj Australiji. Osmislio ih je danski umjetnik Thomas Dambo, koji je divove izgradio uz pomoć volontera, ispreplićući održivi pristup životu, kreativnost i aboridžinsku tradiciju.

Nazvani su Little Lui, Vivi Cirklestone, Seba i Santi Ikto, a za njihovu je izradu trebalo gotovo 750 sati rada. Dambo smatra da oni predstavljaju glas prirode, a zajedno pričaju priču o narodu Bindjareb Noongar te o vodenim putevima i močvarama koji su njihov dom.

“Odrastao sam okružen bajkama i pričama, a trol je važan dio danskog folklora. Za mene trolovi predstavljaju glas prirode. Ponekad znaju biti nježni i tihi. Drugi puta znaju biti jako nasilni i brutalni, a takva je i priroda. Ako ne budeš pažljiv, priroda će ti srušiti cijelu kuću“, rekao je Dambo za The Guardian.

Ovu neobičnu umjetničku atrakciju organizirao je FORM — Building a State of Creativity Inc., koji desetljećima organizira kulturne projekte diljem Zapadne Australije.No, ovo nisu jedine poznate Dambove kreacije. Njegovi divovi mogu se pronaći i u Kini, Coloradu, Kopenhagenu, Čileu i šire.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.