meterize šibenik
meterize šibenik

OŠ Meterize u Šibeniku traži graditelje STEM parka u kojem će učenici pratiti klimatske promjene

GREEN_300_listici_sredina

Živi laboratorij

Osim ovog STEM vrta koji će služiti za praćenje klimatkih promjena, Šibenik će dobiti i STEM park Faust Vrančić inspiriran njegovim izumima koji će služiti za robotiku.

Šibenska osnovna škola Meterize raspisala je natječaj za gradnju STEM vrta “Robert Visiani” vrijedan 138.031 eura plus PDV, javlja REP.hr.

Robert Visiani poznati je prirodoslovac i profesor botanike koji je na sveučilištu u Padovi osnovao prvi botanički vrt u Europi. Rođen je u šibenskoj ulici koja danas nosi njegovo ime, kao i poznati perivoj u središtu grada.

STEM vrt nazvan po njemu imat će trokutasti oblik i površinu 816 kvadratnih metara, a u sredini vrta bit će učionica na otvorenom koja će prvenstveno služiti kao živi laboratorij i pružati učenicima mogućnost provođenja eksperimenata te učenja o klimatološkim procesima.

Vrt je financiran u okviru Poziva “Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području” i u potpunosti je financiran iz sredstava Europske unije. Osim ovog STEM vrta koji će služiti za praćenje klimatkih promjena, Šibenik će dobiti i STEM park Faust Vrančić inspiriran njegovim izumima koji će služiti za robotiku.

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.