01 ok DSC08576

Omiljeni festival Ilica: Q’ART krenuo na turneju po kvartovima, evo koja im je prva lokacija van centra

GREEN_300_listici_sredina

Zajedništvo, održivost, solidarnost...

Ime novog projekta je Q'ART u tvom KVARTU, a velika turneja je počela upravo danas!

Projekt Q’ART u tvom KVARTU započinje s Festivalom zajednice u Španskom. Program festivala će trajati pet dana, a započinje danas (14. lipnja) i završava velikim festivalom koji će se održati 18. lipnja, kada će se program odvijati od deset sati ujutro do 21.30 navečer.

Festival će biti smješten u prekrasnom zelenilu, na Trgu Ivana Kukuljevića. Na festivalu će sudjelovati različiti kreativci i udruge te odgojne obrazovne ustanove sa zapadnog djela grada, ali i umjetnici različitih područja iz cijele Hrvatske.

Podizanje kvalitete života

Projekt Ilica: Q’ART postao je svojevrsni pojam za participativno upravljanje u kulturi i umjetnosti i dosta gradskih četvrti je zainteresirano za suradnju kako bi se podigla kvaliteta života u zajednicama. Stoga je cilj znanje i istraživanje koje je provedeno u gradskoj četvrti Donji grad, konkretno u području Ilice, prenijeti na druge kvartove uz aktivno uključivanje lokalnih umjetnika i prijedloga sadržaja koje lokalna zajednica donosi sa sobom.

Programa ima za sve dobne skupine; od vrhunske glazbe, predstava, plesa, zbornog pjevanja, radionica, projekcija, šahovskih simultanki, bubnjarskih radionica i mnogih drugih programa i umjetnika izlagača. Programi od srijede do subote će se većinom održavati u zatvorenim prostorima, osim kina koje će od petka do nedjelje u večernjim satima biti na otvorenom, a veliki festival će se, baš kao i na Ilici, održati u nedjelju u samom srcu Španskog i Malešnice – na Trgu Ivana Kukuljevića.

Imamo cijeli program

Festival je ove godine nazvan “Festival zajednice”, a ideja je da svake godine mjenja naziv da bi se pozornost uvijek skrenula na neku drugu zanemarenu vrijednost. Neke od vrijednosti kojima se želi vratiti značaju su upravo zajedništvo, održivost, solidarnost…

U nastavku donosimo program po danima.

 

 

PHOTOS BY: Ilica: Q'ART / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.