8dde74d2-4c39-4d79-b3ed-c1ed92967a11

Odzvonilo papirnatim kartama? ZET uvodi aplikaciju, a evo i kad će biti u pogonu!

GREEN_300_listici_sredina

Održivije i praktičnije

Čini se kako je ZET spreman za uvođenje promjena. Tako bi uskoro papirnate karte mogle postati prošlost jer već u polovici ove godine stiže ZET-ova mobilna aplikacija koja će omogućiti održiviju kupnju karata za javni prijevoz.

Dolaskom eura, cijena zagrebačkih karata za javni prijevoz nije se promijenila. Tako ćete za polusatnu kartu sada morati izdvojiti 53 centa, a za onu kupljenu u tramvaju šest kuna, odnosno 80 centi. No, kako javlja Večernji list, ovakav način kupnje karata mogao bi uskoro u povijest.

ZET

I dok u Splitu od prošlog ljeta javni prijevoz se može plaćati putem aplikacije, glavni grad Lijepe naše i dalje ima papirnate prijevozne karte, no čini se kako će i tome uskoro doći kraj.

“Sustav naplate prijevozne usluge kontinuirano se modificira, a aktivnosti koje prethode aktivaciji mobilne aplikacije intenzivirale su se dolaskom nove Uprave. Stoga, očekujemo aktivaciju mobilne aplikacije za kupnju karata u prvoj polovici 2023. godine”, rekli su Večernjem listu iz ZET-a.

To bi dakle značilo znatno manju upotrebu papira, korištenja boja iz pisača, a tim potezom bi se znatno smanjila i količina otpada što iz proizvodnje, ali i kupnje takve vrste karata.

PHOTOS BY: Privatni album, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.