pexels-tofroscom-359757

Razlog više da putujete autobusom: Zagrebački kolodvor (napokon) uveo aplikaciju putem koje možete kupovati karte

GREEN_300_listici_sredina

Olakšan način kupnje

Kako stoji na stranicama Autobusnog kolodvora Zagreb, kada bismo samo jedno putovanje automobilom mjesečno zamijenili putovanjem autobusom, uštedjeli bi dva milijuna tona CO2. Možda će vas najnovija aplikacija AKZ-a na to nagnati jer njom kartu kupujete u svega nekoliko koraka, a ako ju ne iskoristite, možete ju prosljediti nekom drugome.

Ako ste se ikad pitali hoće li najveći autobusni kolodvor u Hrvatskoj ikad ponuditi praktičniji način kupnje i rezervacije karata, imamo novost jer AKZ od sada ima aplikaciju. Riječ je naime o aplikaciji imena Obeo putem koje možete kupiti autobusnu kartu, umjesto da gubite vrijeme čekajući u redu, posebice kad su velike gužve tijekom ljeta i blagdana.

Na vama je samo da skinete aplikaciju, odaberete rutu i autoprijevoznika i to u svega nekoliko koraka. “Naša aplikacija nudi kupnju voznih karata za polaske svih prijevoznika dok druge aplikacije nude samo svoje polaske. Obeo je aplikacija u kojoj možete napraviti rezervaciju na povratnu kartu ukoliko ste voznu kartu kupili u aplikaciji ili ju učitali u aplikaciju. Učitati možete karte kupljene na internet stranici www.akz.hr, blagajni ili samoposlužnim blagajnama u prostoru autobusnog kolodvora u Zagrebu”, stoji na stranicama kolodvora.

Za kupnju vozne karte nije nužno registrirati se, ali registracijom je kupnja jednostavnija. Registracijom imate pristup naprednim značajkama aplikacije i ne morate unositi podatke za kupnju svaki puta. Ono što je još bitno za naglasiti je da ukoliko kartu ne iskoristite, odnosno spriječeni ste putovati u tom terminu kad ste kartu kupili, Obeo mobilna aplikacija omogućuje dijeljenje voznih karata. Tako kartu možete poslati drugom korisniku Obeo mobilne aplikacije ili u pdf formatu različitim aplikacijama whatsapp, viber i slično čime sebi možete vratiti potrošeni novac. U dogovoru s drugim putnikom, jasno. Kupac karte ne mora nužno biti i putnik, a jedan kupac može kupiti najviše četiri vozne karte na pojedinom polasku. Više informacija o ovoj najnovijoj aplikaciji AKZ-a provjerite ovdje.

PHOTOS BY: Pexeles, Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.