FoeWonaXsAEjdpL

Odbjegla sova iz zoološkog vrta postala je hit: Vandal joj uništio nastambu i pustio ju na slobodu

GREEN_300_listici_sredina

Trinaest godina provela u zatočeništvu

Orao sova jedna je od najvećih vrsta sova s rasponom krila od gotovo dva metra. No, budući da je cijeli život provela u zatočeništvu, Flaco tek sad uči letjeti punom snagom.

Cijeli svoj život sova Flaco provela je u zatočeništvu. Gotovo trinaest godina njezin je dom bio Zoološki vrt u Central parku, kada je nepoznati vandal uništio njenu nastambu i tako ju pustio na slobodu.

Pobjegavši iz Zoološkog, Flaco je tako postala ikona New Yorka. Radnici iz Zoološkog bili su frustrirani i umorni u pokušajima da uhvate odbjeglu sobu, ali nekoliko puta su ju vidjeli kako prelijeće područje Central Parka.

“Prije nekoliko dana promatrali smo ga kako uspješno lovi, hvata i jede plijen. Uvjerili smo se u brzi napredak u njegovim vještinama leta i sposobnosti samouvjerenog manevriranja po parku”, stoji u priopćenju zoološkog vrta Central Park.

Uvjereni su da će moći pratiti kretanje sove koja istražuje vlastiti domet letenja. Naime, budući da je dugo vremena provela u zatočeništvu, Flaco ima poteškoća s letenjem i zapravo tek sada, s trinaest godina, može slobodo letjeti.

Sova Sova ušara jedna je od najvećih vrsta sova, s rasponom krila od gotovo dva metra. Prema pisanju New York Timesa, od kada je pobjegla, instinkti za preživljavanje odbjegle Flaco dovoljno su se razvili da je Društvo za očuvanje divljih životinja, koje upravlja zoološkim vrtom, reklo da će smanjiti intenzitet svojih napora da ju ulovi i vrati u zatočeništvo.

PHOTOS BY: Twitter / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.