luke-cooley-hjIxDCuwMOE-unsplash

New York City srušio rekord: Ovo je najduža sezona bez snijega

GREEN_300_listici_sredina

I onima koji ga ne vole, nedostaje

Ma koliko god mrzili snijeg, Njujorčani su jučer priznali kako im je neobično u ovo doba godine bez njega. Američki grad inače sinonim za hladnoću i padaline u ovo doba godine oborio je rekord. Naime, ovu sezonu mjerljivog snijega u New Yorku Cityju i dalje nema.

Siječanj mnogi u Americi povezuju s romantičnim prizorima iz njujorškog Time Squarea i Central Parka prekrivenog snijegom, no ne i ove godine, a jučerašnji 29. siječnja označio je da je grad oborio 50-godišnji rekord po izostanku prvog snijega u sezoni. Također, siječanjski izgled New Yorka Cityja bez snijega blizu je bilježenja najvećeg broja uzastopnih dana bez ikakvih mjerljivih snježnih pahulja.

Kako prenose strani mediji, mnogi stanovnici New Yorka ne vole snijeg, posebice zbog kaosa koje ono prouzrokuje, no većini sada nedostaje činjenica kako snijega u siječnju nema “ni za lijek”. Meteorolozi definiraju snježne padaline u New Yorku kao snijeg koji u Central Parku iznosi najmanje 0,254 cm i neke su pahuljice pale prošle srijede, ali nedovoljno za mjerenje.

Stanovnici su najdulje prije morali čekati na mjerljiv snijeg 29. siječnja, što je rekord postavljen 1973. godine, prema Nacionalnoj meteorološkoj službi, a ova nedjelja bez snijega označila da je ovogodišnji siječanj najduže čekanje na snijeg od početka vođenja evidencije 1869. godine.

New York se također približava najdužem nizu uzastopnih dana bez snijega. Trenutni rekord je 332 dana, koji je prekinut 15. prosinca 2020. godine. Kako ističe Weather.com, samo je 1932. prvih 25 dana siječnja u New Yorku bilo toplije nego 2023. godine, a razlog tome metorolozi pripisuju klimatskim promjenama koje uzrokuju kraće zime.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.