lav naslovna (2)

Ne zna se kako je završio na cesti: Kod Subotice prolaznik slučajno ‘naletio’ na mladunče lava

GREEN_300_listici_sredina

Divlje životinje nisu kućni ljubimci

Lavić, za kojeg veterinari procjenjuju da je star oko šest mjeseci, pronađen je kako luta cestom kod Subotice u Srbiji. Trenutno je smješten u zoološkom vrtu, gdje mu je pružena adekvatna veterinarska skrb.

Nesvakidašnja situacija dogodila se danas kod Subotice u Srbiji. Slučajni je prolaznik na cesti naletio na mladoga lavića, zaustavio automobil, maknuo ga s prometnice i pozvao policiju.

Lavić je bio u prilično lošem stanju, kako izvještavaju srpski mediji, a za njega su se pobrinuli veterinari iz zoološkog vrta Palić.

Za srpski portal Telegraf, Sonja Mandić, ravnateljica zoološkog vrta izjavila je kako je lavić iscrpljen i izgladnio te da je upitno hoće li preživjeti. Navodno, mladunče je staro oko šest mjeseci i ne zna se kako je završio na prometnici.

Ravnateljica je putem medija poslala poruku kako su lavovi divlje životinje te da se ne snalaze dobro kao kućni ljubimci u zatočeništvu i da se kojine bi trebalo trgovati divljim životinjama na crnome tržištu.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.