Kocke za juhu

Ne kupujte, napravite sami: Kocke za juhu od ostataka najbolji su primjer recikliranja u kuhinji

GREEN_300_listici_sredina

Od ostataka povrća

Izrada domaćih kocki za juhu od otpadaka povrća ne samo da pomaže u smanjenju otpada, već i omogućuje da iskoristimo sve predivne okuse i hranjive tvari koje se nalaze u tim dijelovima povrća.

U današnjem svijetu u kojem je održivost sve važnija tema, pronalaženje načina za smanjenje otpada postaje prioritet za mnoge. Kada govorimo o kuhanju, jedan od načina na koji možemo smanjiti otpad jest iskorištavanje dijelova povrća koje obično bacamo. Umjesto da korice luka, vrhove mrkve i ostale ostatke povrća završe u smeću, možemo ih pretvoriti u ukusne i hranjive kocke za juhu. Ideju je osmislio Alessandro poznatiji kao Spicey Moustache te video objavio na svom Instagram profilu.

Što vam je potrebno:

Otpaci povrća (na primjer, korice od luka, korijenje od mrkve, vrhovi celera, ostaci brokule ili cvjetače, listovi peršina ili kopra itd.)
Voda
Sol (opcionalno)

Upute: Skupite otpatke povrća, poput korica luka, korijenja mrkve, vrhova celera i ostalih dijelova povrća koje obično bacate. Operite ih temeljito kako biste uklonili nečistoće. Sitno nasjeckajte sve otpatke povrća kako bi se lakše skuhali i izvukli okusi. Začinite po želji. Ne trebate brinuti o tome jesu li komadi jednaki ili ne, jer će se sve filtrirati kasnije. Stavite nasjeckane otpatke povrća u veliki lonac i dinstajte dok sva tekućina ne ispari. Smjesu ubacite u blender i izmiksajte. Smjesu zatim prebacite u posudu i stavite u frižider. Nakon što se dobro ohladi, nasjeckajte na male kocke koje svaku zasebno zamotajte u papir za pečenje i stavite u frizer. Smjesu nakon blendera možete staviti i u silikonski kalup za let.

 

PHOTOS BY: Unsplash.com, Instagram.com / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.