241431520_260347599278606_3343347547943504137_n

Napravite vlastitu spa zonu bez eteričnog ulja: Tuširanje uz najljepše mirise eukaliptusa

GREEN_300_listici_sredina

Najmirisniji ukras u kupaoni

U svega nekoliko koraka možete naći zamjenu za eterična ulja prilikom tuširanja. Ako želite da vam kupaonica ugodno miriše tijekom vašeg opuštanja pod tušem, učinite to buketom svježeg eukaliptusa.

Ako želite osvježiti svoju rutinu tuširanja i pretvoriti svoju kupaonicu u opuštajuću spa zonu, eukaliptus bi mogao biti upravo ono što želite. Listovi eukaliptusa sadrže mirisno ulje koje se često ekstrahira za upotrebu u eteričnim uljima. Ako su vam takva ulja preskupa, vaša kupaonica i dalje može ugodno mirisati i to uz par jednostavnih koraka s buketom od eukaliptusa. Kada se pusti u zrak, a posebno kada se aktivira maglicom i toplinom vode iz tuša, miris eukaliptusa će vaše trenutke kupanja učiniti još ugodnijim. Opustit će vas, a može pomoći i u ublažavanju tjeskobe. Sve što vam  je potrebno je malo truda, eukaliptusa, par alata iz ladice i u svega nekoliko koraka možete napraviti svoj stručak eukaliptusa kojeg je potrebno samo okačiti za tuš. Ubrzo ćete udahnuti najugodniji miris nakon napornog radnog dana.

Potrebno vam je:

  • škare za vrtlarstvo (ili obične škare)
  • 5-10 prethodno ubranih grančica eukaliptusa
  • konopac
  • zidna kuka (a može poslužiti i drška od tuša)
  • čekić ili valjak za tijesto

Nakon što ste ubrali pa narezali grančice eukaliptusa na tvrdoj površini (najbolje na dasci za rezanje) valjkom za tijesto ili čekićem prijeđite njime po stražnjoj strani listova kako bi ono pustilo aromu. Nakon toga svežite grančice u svežanj, odnosno buket i ostavite dio konopa za potrebe vezivanja u kupaonici. Objesite svoj snop na kuku na zidu tuša ili izravno na držač od tuša. Pazite da stabljike budu blizu glave tuša, ali da nisu u izravnom dodiru s vodom. Povremeno mijenjajte kad više ne osjećate miris eukaliptusa u trenutku kad uključite vruću vodu, kompostirajte cijeli snop i stvorite novi. Ako niste u mogućnosti nabaviti eukaliptus, napravite zamjenu s lavandom

Iako potječe iz Australije, eukaliptus danas možemo uzgajati gotovo svugdje. Odličan je kao sobna biljka, a sadnice je moguće naći u vrtnim centrima, u visini otprilike 30 centimetara do jednog metra. Kod nas je ova biljka također zimzelena te iako mnoge vrste rastu poput drveta, moguće je pronaći manje vrste koje možemo uzgajati u tegli ili manjem vrtu.

PHOTOS BY: Unsplash, instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.