chicago naslovna

Najmanje osam tornada poharalo Chicago: Letjeli su krovovi, a tisuće je ljudi ostalo bez struje

GREEN_300_listici_sredina

Snaga prirode

Tijekom jučerašnjeg dana nekoliko razornih tornada pogodilo je područje Chicaga, šteta se još zbraja.

Jučer, u srijedu 12. srpnja, najmanje osam tornada i jake grmljavinske oluje poharale su šire područje Chicaga. Da je riječ o pravoj prirodnoj katastrofi, kazuju snimke koje se šire internetom. Najveće štete nastale su u okrugu Cook, u gradu Countrysideu, gdje je drveće iščupano iz korijena te su odletjeli i brojni krovovi s kuća.

Također, sav zračni promet u trećem najvećem gradu u SAD-u bio je zaustavljen – otkazano je više od 320 letova; svi odlasci komercijalnih letova u zračne luke O’Hare i Midway bili su prizemljeni, odlazni letovi iz te dvije zračne luke su odgođeni, kako izvještava američka Savezna uprava za zrakoplovstvo.

Tisuće stanovnika na pogođenome području ostalo je bez električne energije, a nadležne vlasti upozorile su građane Chicaga na ograničenju potrošnju vode. Stanovnicima prijeti i opasnost od poplave.

PHOTOS BY: Screenshot Twitter / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.