nabujak naslovna

Nabujak od tikvica i poriluka: Lagani ljetni obrok od jednostavnih sastojaka

GREEN_300_listici_sredina

Od sezonskog povrća

Izdašan nabujak od tikvica i poriluka jednostavno se priprema, a predivno sljubljuje okuse ovog zdravog sezonskog povrća. Možete ga spremiti u hladnjak za kasnije jer je vrlo ukusan i hladan.

Najbolji je onaj obrok za koji vam ne treba puno sastojaka ni potrošenog vremena, a na tanjuru dobijete zdrav i ukusan obrok. Tikvice su ušle u svoju sezonu, a poriluk je dostupan cijele godine pa ove dvije zdrave namirnice možete iskombinirati u prekrasan nabujak.

tikvice

U ove ljetne mjesece, ovaj će obrok goditi vašoj probavi, a pitu od poriluka i tikvica možete jesti i nakon što je ohladite u hladnjaku.

Sastojci
  • 2 tikvice
  • 1 kiselo vrhnje
  • 2 jaja
  • 3 žlice brašna
  • žličica praška za pecivo
  • 1 poriluk
  • parmezan
  • 1 žlica suhog peršina
  • sol, papar
  • maslac za premazivanje kalupa
  • 2 žlice maslinovog ulja

nabujak

Priprema

Tikvice naribajte, posolite i pustite da odstoje 20 minuta. Nakon toga iz njih iscijedite višak tekućine. Poriluk operite i narežite na kolutove pa ga popržite kratko na maslinovu ulju, dok ne uvene. Posolite ga i popaprite.

U posudi pomiješajte kiselo vrhnje, jaja, sol, papar, suhi peršin i dio parmezana. Potom dodajte brašno i prašak za pecivo i sve dobro promiješajte. U smjesu dodajte pirjani poriluk i ocijeđene tikvice te promiješajte. Kalup za pečenje premažite maslacem pa u njega ulijte smjesu i pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta ili dok ne poprimi zlatnožutu boju.

 

PHOTOS BY: Green.hr/Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.