Najbolji je onaj obrok za koji vam ne treba puno sastojaka ni potrošenog vremena, a na tanjuru dobijete zdrav i ukusan obrok. Tikvice su ušle u svoju sezonu, a poriluk je dostupan cijele godine pa ove dvije zdrave namirnice možete iskombinirati u prekrasan nabujak.
U ove ljetne mjesece, ovaj će obrok goditi vašoj probavi, a pitu od poriluka i tikvica možete jesti i nakon što je ohladite u hladnjaku.
Sastojci
- 2 tikvice
- 1 kiselo vrhnje
- 2 jaja
- 3 žlice brašna
- žličica praška za pecivo
- 1 poriluk
- parmezan
- 1 žlica suhog peršina
- sol, papar
- maslac za premazivanje kalupa
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema
Tikvice naribajte, posolite i pustite da odstoje 20 minuta. Nakon toga iz njih iscijedite višak tekućine. Poriluk operite i narežite na kolutove pa ga popržite kratko na maslinovu ulju, dok ne uvene. Posolite ga i popaprite.
U posudi pomiješajte kiselo vrhnje, jaja, sol, papar, suhi peršin i dio parmezana. Potom dodajte brašno i prašak za pecivo i sve dobro promiješajte. U smjesu dodajte pirjani poriluk i ocijeđene tikvice te promiješajte. Kalup za pečenje premažite maslacem pa u njega ulijte smjesu i pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta ili dok ne poprimi zlatnožutu boju.