havaji naslovna

Na Havajima nezaustavljiva vatra proždire sve pred sobom: Stradao grad Lahaina na otoku Maui

GREEN_300_listici_sredina

Šumski požari

Jučer je razoran požar doslovno progutao dio havajskog turističkog središta Lahaine, borba za ljudske živote još traje, poginulo je šest osoba, a evakuirano je više od 1000 stanovnika.

Požar na Mauiju nekontrolirano se počeo širiti u utorak – djelomice potaknut snažnim vjetrovima Dora  uragana Dora, koji je zahvatio područje udaljeno više od 1200 km. U srijedu 9. kolovoza, nadležne su službe otoka Maui na Havajima pozvale turiste da hitno napuste Lahainu i Maui.

No tijekom jučerašnjeg dana požar se proširio područje turističkoga središta Lahain, a prizori, koje možete vidjeti po internetu su zastrašujući. Dosad je u požaru stradalo šest osoba, a tisuće stanovnika je evakuirano. Kako lokalni mediji izvještavaju, ljudi su skakali u ocean da bi spasili život

“Naš glavni fokus sada je spašavanje života”, gradonačelnik Richard Bissen Jr.

Vršiteljica dužnosti guvernera, Sylvia Luke, proglasila je izvanredno stanje i pozvala ljude da ne putuju na otok upozorivši preko medija da mjesto nije sigurno.

Video snimljen iz helikoptera prikazuje desetke sravnjenih domova i poslovnih prostora u Lahaini.

PHOTOS BY: Instagram @damaris.mcgee, @Ryan Brewer / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.