mike social

Priča o Mikeu: Hrabri mačak, koji se već dugo bori s teškom bolešću, treba pomoć

GREEN_300_listici_sredina

Borba za život

Mike je mačak s teškom dijagnozom, a pred njim je operacija o kojoj mu ovisi život. Članovi Udruge Hrabre njuške uputili su apel svojim pratiteljima u kojem mole za pomoć kako bi bolesni mačak mogao na operaciju.

Na društvenim mrežama Udruge Hrabre njuške, koja se bori za dobrobit i zaštitu životinja, osvanuo je post, koji je zapravo vapaj za pomoć bolesnome mačku Mikeu.

Mike je teško bolestan i u ponedjeljak, 10 srpnja, čeka ga teška operacija o kojoj ovisi njegov život, a za samu operaciju, lijekove i veterinarske troškove članovi Udruge trebaju prikupiti 2.920 eura, što nije mala svota.

Kako bi potaknuli ljude dobra srca, Hrabre njuške uputile su apel svojim pratiteljima za donaciju riječima: “Dragi naši, vi koji nas pratite na društvenim mrežama, ima vas više od 10.000. Ako bi samo polovica od vas uplatila manje od 1 eura, uspjeli bismo skupiti potrebna sredstva.”

Mačak kojeg prati nesreća od rođenja

Mačak Mike je odrastao u Udruzi Hrabre njuške dok su sva njegova braća i sestre pronašla tople domove. Mike je tako ostao s Hrabrim njuškama, a nije mu uopće bilo lako jer je dobio tešku mačju bolest FIP, za koju veterinari traže lijek već godinama.

No posljednjih se mjeseci njegova borba s teškom bolešću zakomplicirala. Izgubio je živahnost, apetit, a nakon niza pregleda, najtužniji savjet veterinara – treba ga uspavati.

No Hrabre njuške ne žele odustati od ljubljenoga Mikea, pa su tražili drugo mišljenje i dobili još jednu dijagnozu za dragog im mačka –  kila na jetri koja stišće pluća.

Unatoč privremenom oporavku nakon prve operacije, Mike je iz dana u dan sve lošije, a veterinari sada sumnjaju na tumor na mozgu ili neuro FIP, a čak se i kila na jetri pogoršala i stvara veće probleme.

Mike pati od neopisivih bolova i teško diše pa je, bez obzira na visok rizik, ova operacija presudna za njegovo preživljavanje.

PHOTOS BY: Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.