347231901_271565552071510_1236341355866863406_n

Ovo je mačak Nuit koji ne može hodati, ali s vlasnicom Katarinom spašava druge napuštene mačke

GREEN_300_listici_sredina

Upoznajte Nuita

U inat ljudima koji životinju udomljuju, a onda ju na prvi znak bolesti ili tek slabosti, odbacuju, Nuitova i Katarinina priča pravi je primjer da se može voljeti bezuvjetno. 

On je trenutno najpoznatiji mačak na društvenim mrežama. Ime mu je Nuit, njegova priča inspirirala je mnoge, a za to je ponajprije zaslužna njegova vlasnica, Katarina Šantić, koja se za Nuita brine već gotovo pet godina.

Kako nam je ispričala Katarina, Nuit je ostavljen na jednom varaždinskom hranilištu mačaka, a kada je stigao u njezin dom, oboma im se zauvijek promijenio život, jer Nuit je sve samo ne obična mačka.

“Kada se rodio pregledom je utvrđeno da su mu slomljene i zdjelica i kralježnica, a kod mene je prvo stigao na privremeni smještaj”, kazala je Katarina. No, vrlo je brzo odlučila zadržati ga zauvijek.

Nikada nije poželjela odustati

“Svima je zapeo za oko, bio je presladak, no kada bih ljudima rekla da on nikad neće hodati, da je inkontinentan i zbog toga treba veću brigu i njegu, nikad se više nisu javljali“, kazala je Katarina ističući pritom da je Nuit, invaliditetu unatoč, hrabra mačka kojoj je samo nebo granica.

Upravo to bila je inspiracija Katarini da pokrene Facebook stranicu – Nuit de Picek i tako motivira i upozorava brojne da svakoj životinji treba dati šansu.
“Nakon što sam pokrenula profil, javilo mi se dosta ljudi koji su mi rekli da su odustali od eutanazije kada su vidjeli mog mačka. To je zaista prekrasan osjećaj”, objasnila je.

“Ne smiju biti unaprijed osuđene na eutanaziju, ne želim to prihvatiti. Kada je Nuit tek došao kod mene, nosila sam ga posvuda i svi su bili oduševljeni njime. Tako sam došla na ideju da pokrenem stranicu“, objasnila je Katarina.

U inat svima

Ističe pritom da oko Nuita ima malo više posla, treba ga izmokravati jer najviše mu prijete infekcije mokraćnih puteva, ima i više troška zbog higijenskih potrepština i posebne hrane, ali sve to nije razlog da mu se uskrati pravo na život.

Kako je objasnila, svoju popularnost Nuit de Picek usmjerio je na pomoć drugim životinjama, ali i njihovim potencijalnim vlasnicima. Naime, svoj posljednji rođendan proveo je na Bundeku i skupljao hranu za mačke jednog mačjeg hranilišta u Zagrebu, a pomagao je i macama iz Osijeka. Uskoro, na njegov Udomidan, Katarina i Nuit planiraju ponovno organizitari donatorsku akciju, a sva će sredstva biti donirana samostalnim volonterima.

U inat ljudima koji životinju udomljuju, a onda ju na prvi znak bolesti ili tek slabosti, odbacuju, Nuitova i Katarinina priča pravi je primjer da se može voljeti bezuvjetno.

“Koliko sam ja njemu pomogla, toliko je i on meni. To je jednostavno moj ljubimac, on ne pati ni na koji način i ne mogu mu samo oduzeti život”, kazala je.

PHOTOS BY: Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.