rezolucija zemlja
rezolucija zemlja

Kroz projekt ‘Rezolucija Zemlja’ zasađeno čak 20 tisuća stabala

GREEN_300_listici_sredina

Važan projekt

Više od 80% svih posječenih šuma se obnavlja, dijelom samostalno, dijelom uz pomoć čovjeka, no ipak ih je svake godine na našem planetu između 95 i 97 milijuna manje.

Večernji list i Hrvatske šume su udružili snage kako bi pokrenuli inicijativu za sadnju stabala pod nazivom “Rezolucija Zemlja”. Već prvi dan akciji se pridružilo dvije tisuće ljudi, a sada je brojka došla do 20 tisuća.

Kako biste doprinijeli ovom važnom cilju, dovoljan je samo jedan klik. Posjetite web stranicu inicijative “Rezolucija Zemlja”, ispunite obrazac, i Hrvatske šume će za vas posaditi stablo. Nakon toga, primit ćete dokument s potvrdom i lokacijom gdje je vaše stablo zasađeno.

Više od 80% svih posječenih šuma se obnavlja, dijelom samostalno, dijelom uz pomoć čovjeka, no ipak ih je svake godine na našem planetu između 95 i 97 milijuna manje. Prema podacima Sveučilišta Maryland, samo 2021. godine nestao je čak 11,1 milijun hektara šuma, posebice tropskih kišnih šuma koje su važne za skladištenje ugljika, ali i biološku raznolikost na Zemlji, ukazali su iz Večernjeg lista.

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.