PŠ Drage_Za moj zeleni grad3

Još jedna škola dobila zeleni kutak: ‘Sve se može kad ima želje i volje’

GREEN_300_listici_sredina

Nastavak projekta 'JYSK za moj zeleni grad'

Područna škola u blizini Biograda na Moru obogaćena je mediteranskim biljem te vrtnim namještajem i dodacima

JYSK nastavlja svoj projekt “Za moj zeleni grad“ te nedugo nakon uređenja vrta i okoliša osnovne škole u Marčani, JYSK-ovi zaposlenici iz južnijih krajeva, točnije iz trgovine u Biogradu na Moru, prepoznali su potrebu i predložili uređenje Područne škole Drage, koja je dobila uređen ulaz i okoliš u blizini.

Inače, “JYSK za moj zeleni grad“ je društveno-ekološki projekt zaposlenika danskog maloprodajnog lanca kojim se želi potaknuti na razvoj ekološke svijesti i brigu o lokalnoj zajednici.

S ciljem uvođenja pozitivnih promjena uređeno je područje oko škole, mjesto gdje bi djeca trebala provoditi najviše vremena i družiti se sa svojim vršnjacima.

‘Pokazali smo da se sve može’

Akcija u mjestu Drage, pokrenuta je zahvaljujući Nini Stojanov, zaposlenici JYSK trgovine Biograd na Moru. Uvidjevši da djeca nemaju priliku promatrati niti biti okruženi prirodom, zaključila je kako bi uz pomoć JYSK-a mogla prenijeti mediteranski ugođaj u svoje mjesto. Područje oko škole je nakon akcije oživjelo, a djeca su uživala u plodovima svog rada te zaigrano provodila vrijeme sa svojim prijateljima.

“Unatoč nedostatku ulaganja u okoliš našeg divnog mjesta, napokon smo pokazali mladima da se sve može kad ima volje i želje za promjenom“, izjavila je Nina Stojanov.

Veliki posao s osmijehom na licu

Ravnatelj škole Ivo Čirak zahvalio se vrijednim zaposlenicima JYSK-a.

“Vanjski prostor Područne škole Drage, se preporodio nakon JYSK-ovog doprinosa mediteranskim biljem i postavljanjem vrtnih klupa. Kako svako manje mjesto ima nekoliko  lokacija gdje se ljudi rado okupljaju, tako se nadam da će i naša škola postati jedno od takvih mjesta. Današnji tempo života ne ostavlja previše vremena za druženje, a ova je hvalevrijedna akcija odličan način da omogućimo djeci prostor za nesmetano druženje s vršnjacima”, rekao je.

Udružene snage profesora, učenika i zaposlenika JYSK-a odradile su velik posao s osmijehom na licu za ljepši i zeleniji okoliš.

Kako bi JYSK pokazao koliko cijeni ovakve inicijative i trud svojih djelatnika svi uključeni u projekt nagrađeni su i dodatnim slobodnim danom.

PHOTOS BY: press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.