polarni vrtlog nas (1)

Još jedna akcija spašavanja ekipe iz Dumovca: Zmije prezimile u regulatoru semafora usred Zagreba

GREEN_300_listici_sredina

Uoči sezone parenja

Iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u subotu su dobili dojavu od djelatnika Zagrebačkih cesta koji su na vrlo neobičnom mjestu pronašli tri zmije.

Tijekom hladnijeg razdoblja godine zmije odlaze u hibernaciju, a za svoj zimski san traže mjesta na kojima se neće smrznuti, zavlače se u prostore koji im izgledaju sigurni. Stoga, možete ih u proljeće očekivati na vrlo neobičnim lokacijama. Upravo takva jedna je i regulator semafora na Jadranskoj aveniji u blizini nedovršene sveučilišne bolnice u Blatu.

Naime, ekipa iz zagrebačkog Dumovca u subotu, 30. ožujka, dobila je dojavu od djelatnika Zagrebačkih cesta koji su tijekom održavanja semafora, u kutiji pronašli zmije.

“Bili su to neobični ‘skvoteri‘. Nazvali su nas iz Zagrebačkih cesta, čiji su radnici u kutiji semafora na Jadranskoj aveniji u blizini nedovršene sveučilišne bolnice u Blatu vidjeli zmije. Mislili su da su dvije, no kad smo mi došli i otvorili vratašca kutije, uočili smo da su tri – dvije odrasle i jedna mlada smukulja. Na istom smo mjestu već jedanput bili zbog zmije koja se uvukla među žice upravljačkog sustava semafora” izvijestili su iz Dumovca na svojim su društvenim mrežama.

Ove bezopasne zmije, smukulje,  potom su prebačene u kutiju i puštene u prirodu.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.