Kada je riječ o pripremi hrane, estetika igra ključnu ulogu. Način posluživanja jela može značajno utjecati na doživljaj ukusa, a kreativnost u prezentaciji može dodatno oplemeniti gastronomski doživljaj. Jedan od načina da impresionirate svoje goste (za Uskršnji ručak) je stvaranje prekrasnih tulipana od mladog luka, rajčice i mozzarelle.
Sastojci:
Mladi luk
Cherry rajčice
Mozzarella
Maslinovo ulje
Balzamični ocat
Sol
Papar
Priprema: Oprati i osušiti mladi luk, cherry rajčice i mozzarellu. Cherry rajčicu razrežite na vrhu kao na videu i unutra ubacite komadić mozzarella sira. Kroz zeleni dio stabljike od mladog luka provučete štapić za roštilj i na vrh nabodete cherry rajčicu. Sve zajedno stavite u ukrasnu vazu.
U maloj posudi sa strane pomiješati maslinovo ulje i balzamični ocat. Začiniti solju i paprom po ukusu.