Zečići

Jednostavan recept u dvije varijante: Zečići koji će oduševiti sve za stolom

GREEN_300_listici_sredina

Slani i slatki zalogajčići

Nenajavljeni posjetitelji mogu biti izazov za svaku domaćicu, ali uz pravu spremnost i brzu, ali impresivnu kulinarsku vještinu, moguće je pretvoriti neočekivani dolazak u priliku za nezaboravne trenutke.

Ovaj recept nije samo ukusan, već i izuzetno prilagodljiv, omogućavajući vam da eksperimentirate s različitim sastojcima prema vašem ukusu. Priprema zečića punjenih nadjevom je jednostavna i zabavna aktivnost za cijelu obitelj, savršena za blagdanske okupljanja ili jednostavno kao poseban ručak ili večera. Jednostavan, ali nevjerojatno šarmantan recept za zečiće punjene ukusnim nadjevom koji ovisno o ukusu može biti u slanoj ili slatkoj varijanti.

Sastojci za slanu varijantu

2 lista lisnatog tijesta
100g mrvljenog sira Feta
150g smrznutog špinata
2 žlice ribanog parmezana
2 jaja
1/4 žličice češnjaka u prahu
1/4 žličice papra
1/2 žličice soli

Upute: U zdjeli pomiješajte fetu, špinat (odmrznite i iscijedite višak vode), parmezan, češnjak u prahu, papar, sol i 1 jaje. Stavite na stranu, razvaljajte lisnato tijesto i izrežite iz njega zečiće s pomoću kalupa za kekse. Stavite 1 žlicu punjenja na sredinu polovice zečića. Prekrijte ih preostalim zečićima. Vilicom pritisnite rubove da ih zatvorite i premažite ih razmućenim jajetom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijevih 15 minuta ili dok ne porumene.

Sastojci za slatku varijantu

1 rola lisnatog tijesta
Nutella ili bilo koji drugi nadjev po želji

Upute: Razvaljajte lisnato tijesto koje ćete podijeliti na dva jednaka dijela. Prvu polovicu premažite Nutellom ili slatkim nadjevom po želji te zatim poklopite drugom polovicom. Kalupom za kolače izrežite zečiće i premažite ih jajem. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijevih 15 minuta ili dok ne porumene. Pustite da se ohladi, a zatim otopite malo čokolade i nacrtajte lica štapićem.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.