Sezona je paprike, što znači da joj je na tržnicama pala cijena pa je idealno vrijeme za eksperimentiranje i isprobavanje novih jela od ovog popularnog povrća.
Paprika roga, zanimljivo je, ima veću količinu vitamina C nego, primjerice, limun i naranča. Ona je posebno popularna kao salata, ali i kao sastojak vječnog klasika – ajvara.
Kuhanje ajvara ipak zahtijeva malo više vremena, a mi vam donosimo puno bržu alternativu, idealnu kao namaz za kruh ili, primjerice, dodatak popečcima.
Sastojci za dvije osobe
- 1 komad pečene roga paprike
- 10-15 listića bosiljka
- 1 velika žlica senfa
- 1 komad čili papričice
- 2 velike žlice maslinovog ulja
- sol
Pripremanje
Papriku oprati i ispeći na roštilju ili u pećnici. Ostaviti da se ohladi pa očistiti od kožice i sjemenki.
Čili papirčicu također oprati, prerezati i odstraniti sjemenke. Treba naglasiti da je ovaj dio recepta opcionalan.
Listiće bosiljka operite i posušite paprinatim ubrusom.
U blender stavite očišćenju +roga papriku, listiće bosiljka, čili papričicu, senf. Izblendajte!
Dodajte maslinovo ulje, papar i sol. Ponovno izblendajte.
Gotovo!