lucia-ricciardi-tin0vgaUS5Y-unsplash-scaled

Idući put kad krenete u kupnju najnovijeg luftića, razmislite treba li vam uopće!

GREEN_300_listici_sredina

Ljeto bez krafni i flamingosa

Ako su vam prve asocijacije na ljetovanje ogromni napuhanci koje nakon što objavite s njima fotografiju na Instagramu odbacite u smeće, ovo je onda razlog zašto biste upravo vi trebali pročitati ovaj članak do kraja. More može biti zabavno i bez luftića. Samo dajte mašti na volju.

Flamingosi, krafne, jednorozi, lizalice. Samo su neki od ljetnih “prometala” u plićacima diljem obale. Svake godine izlazi neki novi hit luftić raznih boja i oblika, cijene rastu ovisno o potražnji, a ona je iz ljeta u ljeto sve veća.

Kada idući put krenete u kupnju novog luft madraca, zastanite i zapitajte se treba li vam to uopće i zašto? Prvo, da biste potrošili novac, zatim vrijeme da ga napušete, zatim vrijeme da ga ispušete, a sve zajedno na njemu provedete “fotografiju vremena”. Na to se otprilike svede uživanje na luftiću. Fotografije na društvenim mrežama s najnovijim flamingosom u plićaku svakako je privlačna i simpatična, no isti taj flamingos na kraju zabave završi na otpadu neprimjereno uskladišten.

luftića

Znate li da nijedan taj flamingos (ili bilo koji drugi luft madrac) od svojih prvih primjeraka pa sve do danas nije razgrađen, niti će biti još stoljećima?! Možda je ovo ljeto prava prilika da odolimo svim tim šarenim čudima i nađemo načina kako se na bolji način zabaviti na plaži.

Možda je ovo ljeto pravo vrijeme za pokretanje novog trenda na društvenim mrežama – fotkanje bez luftića. Mnogi će reći što nam onda preostaje na plaži, ali i bez toga dan proveden na kupanju može biti zabavan.

Svi redom luft madraci napravljeni su od plastike, zbog sve veće ponude njihova je kvaliteta sve slabija pa se njihov vijek trajanja može mjeriti u danima. I sitna mrvica može ih probušiti, a krpanje luftića kao nekad više ne dolazi u obzir, već je mnogima jednostavnije upravo zbog pristupačne cijene baciti ga u smeće i kupiti novi.

Otpad se gomila, a ne trebamo dodatno podsjećati koliko smeća ostane na nepredviđenim mjestima. Plaže i mora jedna su od njih. Umjesto toga, ovog puta učinite nešto dobro za sebe, plažu na kojoj se nalazite, ali i planetu općenito. Možda postoje i drugi načini zabave u plićaku, posebice ako ste na moru s djecom. Donosimo neke.

Gradnja dvorca

Nepresušan izvor zabave ako se nalazite na pješčanoj plaži. Dajte mašti na volju i napravite najveći dvorac ikad ili još bolje, napravite flamingosa, onog istog kojeg ste lani napuhavali na 36 stupnjeva u hladu, ali ovaj put od pijeska.

Učite ih plutati nad vodom

Time će se primjerice vaše dijete osloboditi potencijalnog straha od vode i osjećati se moćno jer svojim tijelom drži vodu pod kontrolom. Oni stariji opustit će se plutajući.

Zakopavanje u pijesak

Zabava za cijelu obitelj, a lajkovi na društvenim mrežama bit će veći od onih s luftićem. Samo dajte mašti na volju.

Čekanje valova ležeći u plićaku

Valovi mogu biti zabavni. Legnite se u plićak, zažmirite i čekajte da vas prekrije val. Onako, iznenada.

PHOTOS BY: Unsplash, Pexeles, Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.