Vrijeme je druženja na otvorenom, a mnogima omiljeno jelo u takvim prilikama je popularni hot dog, američko jelo koje unutar dugačkog peciva sadrži pečenu kobasicu ili hrenovku uz razne priloge i umake. No, što kad bismo vam rekli da hot dog i dalje može biti jednako ukusan ako umjesto mesnih prerađevina u vidu kobasica i hrenovki, u njega stavite biljnu zamjenu? Donosimo vam ideje koje vas neće razočarati.
Marinirana mrkva
Mesoljupci će možda sada okretati očima, no mrkva koja je dobro marinirana sa začinima. Trebate samo skuhati očišćene mrkve u vodi i izmarinirati u mješavini začina, octa i maslinovog ulja. Nakon nekog vremena staviti ih da se lagano prepeku na roštilju ili tavi.
Avokado na žaru
Iznenadili biste se koliko se avokado sa žara odlično slaže u pecivu s dodatcima. Prerežite avokado na pola i izvadite mu košticu, dodajte limuna ga limunom ili limete i malo maslinovog ulja, stavite ga na roštilj s otvorenom stranom prema dolje i pecite tri minute. Maknite s vatre, svaku polovicu prerežite na pola, skinite kožicu, posolite i popaprite po želji, stavite u lepinju. U pecivo možete dodati kisele krastavce, kečap, luk, senf ili što god želite… teško je pogriješiti s avokadom na žaru.
Celer na žaru
Ako ste ljubitelj povrća, onda vam ideja oko hot doga s celerom ne zvuči kao loša ideja. Sličan je princip kao kod mrkve, samo nemojte pretjerati s kuhanjem celera i pokušajte izrezati što duže kriške.
Hot dog s gljivama
Gljive mogu biti odlična zamjena za meso, a uz dobre začine, sigurno ćete poželjeti još. Gljive dobro izmarinirajte svojim omiljenim začinima i maslinovim uljem specite na žaru ili u tavi i pripremiti jedan gljivasti hot dog.
Banana hot dog
Naravno ne uključuje senf i kečap, već je ovo nešto slađa, desertnija varijanta hot doga, a može biti poprilično zdrava. cijela Banani pecivu možete dodati maslac od kikirikija i med. Možete dodati narezane bademe, kakao komadiće, namaz od lješnjaka, narezane jagode, karamelu i sol, kokosove ljuskice, grožđice, što god poželite. Svidjet će se i najmlađima.