87343083_226734122055919_5280552142268310988_n

Greta Thunberg: COP26 neće donijeti “velike promjene”

GREEN_300_listici_sredina

Skeptična aktivistica

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Još jedna konferencija koja "neće donijeti velike promjene", izjavila je dva tjedna prije COP26 švedska aktivistica Greta Thunberg, iako kaže da je taj skup "ključan za budućnost planeta".

“U sadašnjem stanju ovaj COP neće donijeti velike promjene”, ocijenila je čelnica pokreta Fridays for Future na koncertu za klimu u Stockholmu. “COP26 i svi međunarodni skupovi imaju potencijal mijenjati stvari jer okupljaju veliki broj ljudi. Zato moramo iskoristiti ovu priliku”, dodala je mlada aktivistica i naglasila da je “nužno nastaviti vršiti pritisak”.

Na konferenciji u Glasgowu, državnici će od 31. listopada do 12. studenoga razgovarati i konkretnije se obvezati na smanjenje emisija stakleničkih plinova. “Nadam se da ćemo shvatiti da smo pred egzistencijalnom krizom i da sukladno tome moramo djelovati”, istaknula je Greta Thunberg. Ona drži da je potrebno “promijeniti fokus i ne stvarati niše u programima, već spasiti planet, sadašnjost i životne uvjete budućih generacija”.

Prema posljednjoj procjeni UN-a objavljenoj sredinom rujna, svijet kreće prema “katastrofalnom” zagrijavanju od 2,7 stupnjeva Celzija do kraja stoljeća, pri čemu svaki djelić stupnja umnožava dramatične posljedice za planet.

Izvor: okolis.hina.hr

PHOTOS BY: Instagram @gretathunberg / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.