derek-sutton-ot2YQRek_-0-unsplash

Grad Pula daruje građanima 190 voćaka za sadnju u vrtovima i okućnicama

GREEN_300_listici_sredina

Smokva, nar i lješnjaci

Kako bi doprinijeli povećanju zelenog fonda grada, zaštiti i očuvanju okoliša kao i neposredno utjecali na ublažavanje klimatskih promjena i smanjenje emisija ugljičnog dioksida, Grad Pula ovog je mjeseca svojim građanima omogućio podjelu 190 voćaka koje mogu zasaditi u svome vrtu.

Glavni grad Istre omogućio je svojim građanima 190 stabala voćaka koja se tijekom studenog ove godine održava u sklopu nacionalne kolektivne akcije sadnje stabala Zasadi stablo, ne budi panj!. Tako je Grad Pula na raspolaganje ponudio građanima trogodišnje voćke i to 70  komada maslina, 60 stabala smokvi, 45 sadnica nara te 15 sadnica cijepljenog lješnjaka, sve za sadnju u sklopu svojih okućnica i privatnih vrtova.

Osim podjele stabala voćaka građanima za sadnju u sklopu svojih okućnica i privatnih vrtova, u okviru akcije sadnje stabala, tijekom narednog razdoblja Grad Pula će saditi stabla i na javnim zelenim površinama; novouređenom parkiralištu u Šijani, što će dodatno doprinijeti povećanju zelenog fonda grada, zaštiti i očuvanju okoliša kao i neposredno utjecati na ublažavanje klimatskih promjena i smanjenje emisija ugljičnog dioksida.

U posljednjih desetak godina na području Pule posađeno je više tisuća stabala, grmova i trajnica, čime se značajno smanjila emisija ugljičnog dioksida i ugljični otisak. Sudjelovanje u akcijama sadnje stabala, samostalno ili u suradnji s institucijama, tvrtkama, udrugama i građanima, jedan je od prioriteta Grada Pule na daljnjem putu održivog razvoja, uz razvijanje svijesti o važnosti zelenila u odnosu na sveukupnu kvalitetu života kao i obvezu i odgovornost u cilju prilagodbe klimatskim promjenama.

Svi zainteresirani građani za dodjelu stabala voćaka mogu se prijaviti na e-mail Udruge  za zaštitu okoliša Zasadi stablo, ne budi panj! te zatražiti jedno stablo po vlastitom odabiru,  od ponuđenih i dostupnih voćaka. U zahtjevu je potrebno navesti ime i prezime, adresu i kontakt telefon. Zahtjevi se putem e-maila zaprimaju do 30. studenog 2021. godine ili do podjele svih dostupnih 190 sadnica.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.