358649084_778397300953798_2720337035049176948_n

FOTO Snažno nevrijeme poharalo Međimurje: Vjetar je iščupao desetljećima stara stabla

GREEN_300_listici_sredina

Vatrogasci imali desetke intervencija

Kako prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, nestabilno vrijeme očekuje se i u nastavku dana. Navečer se očekuju češći, a ponekad i intenzivniji pljuskovi.

Snažno nevrijeme pogodilo je noćas područje Međimurske županije. Vatrogasci su imali pune ruke posla.

Tuča je padala od Macinca do Čakovca, a u Perivoju Zrinskih u Čakovcu porušena su i stabla uslijed jakog vjetra.

“Vatrogasci su još uvijek na terenu. Od jutra je odrađeno 30-ak intervencija, 28 se odnosi na uklanjanje drveća, dok se dvije odnose na sanaciju krovišta. U Čakovcu je tri intervencije odradila Javna vatrogasna postrojba, a pomogle su i ostale postrojbe s područja županije”, potvrdio je za Dnevnik.hr glavni vatrogasni zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Čakovec Mladen Kanižaj.

Stradala desetljećima stara stabla

Muzej Međimurja u Čakovcu objavio je jutros fotografije nakon što je vjetar poharao Perivoj Zrinskih te srušio desetljećima stara stabla na ulazu u Stari grad.

Snažno nevrijeme u Međimurju

“Tužna slika Perivoja Zrinskih u Čakovcu nakon noćašnje oluje. Od dva velika kestena koji su desetljećima stajali na ulazu u Stari grad i gotovo srasli s glavnim bastionom ostali su tek ostaci. No kao što smo nedavno iz temelja obnovili utvrdu, morat ćemo iz korijena pomladiti i Perivoj. A na ovakva nevremena se moramo priviknuti, osluškivati prirodu i učiti”, napisali su.

Kako prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, nestabilno vrijeme očekuje se i u nastavku dana. Navečer se očekuju češći, a ponekad i intenzivniji pljuskovi.

PHOTOS BY: Facebook/Muzej Međimurja / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.