mike-marrah-gRB4Euk4BYQ-unsplash

Fantastične vijesti: Tigrovi se polako vraćaju s ruba izumiranja! Više ih je za čak 27 posto

GREEN_300_listici_sredina

Povratak divljini

Vijest iz Butana stigla je nakon što je Indija izvijestila o povećanju broja tigrova od šest posto od prošle godine.

Tigrovi se polako vraćaju s ruba izumiranja na području Butana.

Prema posljednjem popisu u toj zemlji, broj ovih prekasnih velikih mačaka popeo se sa 103 na 131, od 2015. godine. Riječ je, dakle, o porastu od 27 posto.

Rezultat je to velikih intervencija za pomoć populaciji divljih tigrova, uključujući programe očuvanja u zajednici, poboljšavanje uvjeta staništa te projekte upravljanja sukobima između ljudi i tigrova.

‘Prava inspiracija’

“Ova posvećenost zaštiti tigrova je inspirativna i može poslužiti kao model za očuvanje njihove vrste bilo gdje u svijetu”, rekla je Becci May, viša programska savjetnica u Svjetskom fondu za prirodu.

“Nažalost, unatoč pričama o uspjehu poput Butana, tigrovi su još uvijek najugroženija vrsta velikih mačaka na globalnoj razini. Nalaze se na tek pet posto područja rasprostranjenosti”, dodala je May.

Vijest iz Butana stigla je nakon što je Indija izvijestila o povećanju broja tigrova od šest posto od prošle godine. Sada se vjeruje da je ta zemlja dom za 3682 tigra – oko 75 posto svjetske populacije.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.