hrvojee

Električnim biciklom s dva psa Hrvoje je stigao na Nordkapp!

GREEN_300_listici_sredina

Fantastične vijesti

Hrvoje je navikao na ekstremne uvjete i fizički zahtjevne rute, budući da je ranije na električnom biciklu obišao cijeli svijet.

Naš avanturist, fotograf i putopisac uspio je završiti izrazito zahtjevnu i tešku ekspediciju – električnim biciklom osvojio je Sjeverni rt Nordkappa zajedno sa svoja dva psa!

Fantastičan je to uspjeh s obzirom da Hrvoje već danima biciklira kroz hladnu norvešku zimu, gdje su temperature gotovo konstantno ispod ništice.

Kako nam je ranije ispričao, kada je tek krenuo na put, hladnoća ga nije brinula.

“Njima je super jer vole snijeg, vole biti vani, vole biti sa mnom. Gdjegod da ih staviš, u svemirski brod, gdjegod, bit će mirni, neće biti nervozni, ali ako sam ja tu onda može sve. Bit će im super. Prošle zime bili smo u Skandinaviji kad smo snimali Polarnu svjetlost. Na -41 stupanj smo na jezeru snimali Auroru borealis, Max se valjao u snijegu i uživao tako da se ne brinem za hladnoću”, objasnio je Hrvoje.

Vukao je 100 kg na biciklu

Hrvoje je navikao na ekstremne uvjete i fizički zahtjevne rute, budući da je ranije na električnom biciklu obišao cijeli svijet. Osvojiti Sjeverni rt Nordkappa već mu je ranije pošlo za rukom 2016. godine, no ova je ekspedicija bila pomalo drugačija jer su mu društvo pravili Ena i Max.

“Ono je bio Giant world tour, ovo je Giant world tour Norway, ostaje mi još Giant World Tour Iceland. Cilj je ovog puta testirati električni bicikl, snimiti što kvalitetniji materijal za dokumentarac i fotografije za fotoknjigu”, kazao nam je Hrvoje.

U tome je i uspio!

 

PHOTOS BY: Hrvoje Jurić - Twitter / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.