351039454_1004332137404549_412222724760657954_n

Ekipa volontera Bena je spasila od sigurne smrti: ‘Vlasnica ga je htjela ubiti puškom. Sad se oporavlja i traži novi dom’

GREEN_300_listici_sredina

Dobri ljudi spriječili tragediju

Da cijeli slučaj bude još mučniji, za Bena, mješanca Hrvatskog ovčara, iza kuće već je bio pripremljen i grob u koji bi ga zakopali.

Aktivisti udruge za zaštitu prava životinja spasili su još jedan život. Nedužnog Bena vlasnica je gotovo ubila, a kao razlog navela:
“Bio je sladak kada je bio štene, a sada više nije“.

Ekipa iz Udruge Srce za šapice uzela je stvar u svoje ruke i tako spasila Bena od sigurne smrti. Kako su objasnili za Dnevnik.hr, dojavljeno im je da je starija vlasnica u Vrhovini odlučila usmrtiti svog psa, a kada su ga uzeli, nije se bunila.

“Ušli smo u dvorište, do tada je došao i kolega Elvis. Znači to je box metar s metar i pol možda. On je tu proveo svoj život. Oni su dozvolili da on živi u bolovima i patnji“, kazala je Sanja Šaravanja iz Udruge Srce za šapice.

‘Sve kosti mu se vide’ 

“Ben je u dosta lošem stanju. u takvom stanju je i došao. Bio je nepovjerljiv. Vidimo da je dosta izgladnio. Sve kosti mu se vide. Što znači s vremenom bi uginuo”, objasnio je Slaven Karaica, veterinarski tehničar.

Da cijeli slučaj bude još mučniji, za Bena, mješanca Hrvatskog ovčara, iza kuće već je bio pripremljen i grob u koji bi ga zakopali.

“Ona je otkopala grob tamo gdje stoje lopate i ona je to pripremila za njega. Ja kažem njoj, za što je ovo, kaže ona – za njega. Ta scena tog groba pripremljenog mi je do sada najjezivije što sam vidjela”, rekla je Šaravanja.

‘Dobar pas za maženje i igru’ 

Za ubijanje životinje bez razloga Hrvatski zakon propisuje kaznu do jedne godine zatvora, koja se u praksi u pravilu mijenja za uvjetnu kaznu.

Međutim, zahvaljujući brzoj reakciji dobrih ljudi, Ben je na sigurnom i dobro se oporavlja. Trenutno se za njega traži novi dom. No, prema zakonu, stara vlasnica mora potpisati dokument u kojemu ga se odriče.

“Vidim da ako provedete par minuta s njime i zavoljet će vas. Vjerujem da bi on bio dobar pas za maženje i igru”, kazao je Karaica.

PHOTOS BY: Facebook - Udruga Srce za šapice / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.