Budite kreativni i stare ambalaže pretvorite u korisne predmete

Fora ideje

Uvijek ističemo da je važno reciklirati, ali još je bolje ako neki predmet možete prenamijeniti i još neko vrijeme koristiti. Umjesto da reciklirate iskorištene ambalaže, od njih napraviti lijepe i korisne predmete.

Ambalaža je nešto što nam je još uvijek neizbježna stvar prilikom bilo kakve kupovine te često baš ona zauzima većinu mjesta u kanti za smeće. Bilo to ambalaža od hrane, odjeće, elektronike i slično, nekako se uvijek uspije nakupiti. No umjesto da je samo bacimo u smeće, donosimo vam nekoliko simpatičnih primjera kako neku vrste ambalaže možete ponovno iskoristiti.

Male kutije od proizvoda

Vjerojatno imate puno ovakvih malih kartonskih kutija različitih veličina od različitih kupljenih predmeta. Najčešće ih dobijemo uz kutiju od krema i losiona, svijeća, šalica, igračaka i slično, no imamo prijedlog i za njih. Umjesto da ih bacite, one mogu biti sjajne za upotrebu kod kuće. Kutiji odrežite rubove koji vire, te ju prefarbajte ili oblijepite omiljenim ukrasnim papirom ako ju želite dodatno ukrasiti. Takvu kutiju možete koristiti za držanje olovaka na uredskom stolu ili u ladicama za organizaciju sitnica.

Kutije od cipela

Slično kao i male kutije od proizvoda, ove kutije su idealne za organizaciju ormara ili ladica. No ako želite biti malo kreativniji, s njima možete napraviti i nešto skroz drugačije. Nabavite debelu špagu i oblijepite ju u krug oko kutije. Zatim uzmite staru jastučnicu koju smjestite unutar kutije, te rubove izvučete tako da vire samo malo preko ruba kutije. Dobiti ćete ukrasnu kutiju koju možete koristiti doslovno za bilo što.

Karton od jaja

Razne sitnice u ladicama su uobičajena pojava i koliko god se trudili, često su uvijek razbacane. No probajte iskoristiti karton od jaja kako bi vam pomogao u organizaciji svih tih sitnica koje se lako izgube na dnu ladice. Izrežite ga u veličinu koja stane u vašu ladicu i dobili ste izvrstan besplatni organizator.

Staklene boce od pića

Staklene boce se mogu koristiti na zaista mnogo načina, no dva najpopularnija su svakako kao držač za svijeće i kao vaza. Dobra stvar kod njih je što ih se može lako preurediti, bilo to da ih pošpricate u boju koju želite, omotate s prirodnim užetom ili koristite takvu kakva je, uvijek će dobro izgledati.

Role od WC papira

Ovo je nešto što inače bacamo bez razmišljanja, no imamo par ideja kako ih možete iskoristiti. Jedna super ideja je za organizaciju kablova. Sačuvajte ih onoliko koliko vam je potrebno, možete ih spojiti ako želite da vam se sve drži zajedno i tako staviti u ladicu ili u drugu kutiju gdje ćete onda u svaku rolu staviti po jedan kabel. Možete ih isto tako koristiti i odvojeno. Tako možete organizirati i neke druge sitnice, a idealne su i za izradu slatkih ukrasa za bor ili za dječju sobu.

PHOTOS BY: Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.