utočište na

Bračni par brine o 1800 pasa lutalica: Najveće utočište za pse na svijetu živi od donacija dobrih ljudi

GREEN_300_listici_sredina

Briga o životinjama

Na drugom kraju svijeta, u dalekoj Kostarici, nalazi se najveće utočište za pse lutalice na svijetu. Territorio de Zaguates ili Zemlja lutalica dom je za 1800 napuštenih pasa.

Ako vas zanima kako izgleda prizor od 1800 pasa na jednome mjestu, zavirite na Instagram profil najvećeg utočišta za pse lutalice na svijetu – Territorio de Zaguates ili Zemlja lutalica – koje se nalazi na sjeveru Kostarike. Osnivači utočišta, bračni par Lya Battle i Alvaro Saumet, pružaju pomoć i svakodnevno se brinu o psima, a pomažu im volonteri od kojih neki dolaze iz raznih zemalja svijeta.

Lya i Alvaro nude privremeni dom stotinama štenaca, ali i stalni smještaj za one pse koji nikada neće bit udomljeni. Većina pasa u Territorio de Zaguates stiže u najgorem mogućem stanju: neuhranjeni su, bolesni, stari ili ozlijeđeni, a mnogima od njih treba dugo i skupo liječenje uključujući preglede, operacije i fizikalnu terapiju.

Utočište s tako brojnim psima preživljava na donacijama ljudi iz cijeloga svijeta pa dlakavi štićenici ne oskudijevaju u hrani i lijekovima. Kako kaže Lya, njoj i suprugu san je osigurati smještaj za turiste koji svoj odmor žele provesti u druženju sa psima.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.