Close up solar photovoltaic panels. Technology for renewable energy solution.

Beč potiče izgradnju solarnih panela s 1,5 milijuna eura

GREEN_300_listici_sredina

Trenutačno je više od 5000 fotonaponskih sustava

Poduzeća u Beču mogu se prijaviti za subvencije za postavljanje solarnih panela. Austrijska prijestolnica u tu je svrhu izdvojila 1,5 milijuna eura. Projekti se mogu prijaviti do sredine listopada ove godine.

Grad Beč podržava poduzeća u austrijskom glavnom gradu u izgradnji solarnih panela na krovovima parkirališta, benzinskih pumpi ili skladišta. Osigurano je 1,5 milijuna eura, a poduzeća mogu podnijeti zahtjev već od prvog kWp i to sve do 15. listopada 2023. Pojedinačna subvencija iznosi maksimalno 30 posto ukupnih troškova postavljana panela i isplaćuje se jednokratno.

Solarni paneli snage do 100 kWp financirat će se sa 750 eura po kWp, a paneli sa snagom iznad 100 kWp sa 600 eura po kWp. Maksimalan iznos po solarnom postrojenju je 200.000 eura, a poduzeće može prijaviti najviše dva projekta.

Grad Beč ovom akcijom želi potaknuti poduzeća da iskoriste prednosti solarne energije te da istovremeno daju svoj doprinos klimatskoj budućnosti grada. Kako je istaknuo član bečkog poglavarstva za klimu Jürgen Czernohorszky, Grad Beč zalaže se za razvoj obnovljivih izvora energije kako bi do 2040. godine ostvario cilj i postao klimatski neutralni grad.

Na bečkim krovovima i fasadama te javnim površinama trenutačno je više od 5.000 fotonaponskih sustava.

PHOTOS BY: FreePik / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.