WhatsApp-Image-2023-02-09-at-23.11.24-1024x845

VIDEO Barbara je 45 minuta plivala u ledenoj vodi na Antarktiku i srušila rekord: ‘Ovo je bio moj san’

GREEN_300_listici_sredina

Temperatura je bila dva stupnja Celzijusa!

Plivačica Barbara Hernandez tri je godine trenirala za ovo. Uspjela je srušiti svjetski rekord i u 45 minuta i 30 sekundi preplivati 2.5 kilometara u ledenom oceanu.

Čileanska plivačica Barbara Hernandez postala je prva osoba na svijetu koja je preplivala gotovo tri kilometara u ledenim oceanskim vodama. Tako je srušila svjetski rekord za najbrže preplivanu oceansku milju kroz Drakeov prolaz u južnom Čileu. Plivala je u običnom kupaćem kostimu kako bi poslala poruku da je nužna hitna akcija za zaštitu tih voda.

Temperatura oceana bila je oko dva stupnja Celzijusa, a Hernandez je otplivala za 45 minuta i 30 sekundi.

POGLEDAJTE VIDEO: 

“Sretna sam i osjećam olakšanje što je sve dobro prošlo. Plivanje na Antarktici bio je san koji sam sanjala godinama i dio moje dugogodišnje ambicije da plivam u dijelovima svih sedam svjetskih oceana. Fizički je bilo nevjerojatno teško, ali sve se isplatilo ako poruka o potrebi hitne akcije za zaštitu ovih nevjerojatnih voda dođe do onih koji ih donose”, kazala je Hernandez, prenosi UPI.

Hernandez je dodala da se tri godine mučila kako bi se pripremila za ovaj zadatak. Imala je hipotermiju i tjelesnu temperaturu od 27 Celzijevih stupnjeva, ali unatoč tome uspjela je ostvariti svoj san.

PHOTOS BY: Twitter, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.