prosvjedi 1

Aktivisti na djelu: Diljem Europe ovaj se vikend organiziraju klimatski prosvjedi

GREEN_300_listici_sredina

Ekološki aktivizam

Od petka do nedjelje po europskim gradovima bit će organizirano više od 400 prosvjeda za žurno djelovanje protiv klimatskih promjena, a glavna je okosnica apel za ukidanje fosilnih goriva.

Počevši s petkom 15. rujna pa do nedjelje 17. rujna, u mnogim će se europskim gradovima organizirati prosvjedi ekoloških aktivista kako bi se potaknulo svjetske lidere na akcije protiv klimatskih promjena. Goruća tematika demonstracija bit će ukidanje fosilnih goriva, kao najveće prijetnje okolišu i najvećem zagađivaču.

klimatski prosvjedi

Iza ovih prosvjeda stoji čak  780 organizacija,  uključujući Greenpeace, Extinction Rebellion i Friends of the Earth. Organitazori su najavili različita popratna događanja u gradovima diljem Europe, s različitim razinama sudjelovanja. Prosvjedi mogu uključivati hodanje oko određene lokacije ili kroz centar gradova.

Također, kako su organzatori naglasili, riječ je o mirnim prosvjedima jer se očekuje sudjelovanje i velikog broja djece i mladih.

Osim na prestanak upotrebe fosilnih goriva, prosvjedi su usmjereni i na klimatski summit koji će se održati 20. rujna u New Yorku, a čiji je domaćin glavni tajnik UN-a António Guterres.

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.