agencija za elektroničke medije
agencija za elektroničke medije

Agencija za elektroničke medije odabrala 12 fact checkera, evo tko će brinuti za informacije o klimi

GREEN_300_listici_sredina

Briga za istinu

Natječaj su u suradnji otvorili Ministarstvo kulture i medija i Agencija za elektroničke medije.

Agencija za elektroničke medije objavila je rezultate javnog poziva za projekte fact checkinga, u sklopu kojeg je 12 projekata dobilo 2.29 milijuna eura bespovratnih sredstava. Njihova će zadaća biti uspostava sustava provjere točnosti informacija objavljenih u javnom prostoru i medijima.

Odabrani fact checking projekti bave se temama klimatskih promjena, ravnopravnosti spolova, turizma, kulture, energije, tehnologije i računarstva, pa do vjerskih tema, populacije mladih, javnog i zajedničkog dobra i informacija vezanih uz povijesne, kulturne i društvene teme 19. i 20. stoljeća, sve do Domovinskog rata, ističu u AEM.

Za provjeru informacija o klimatskim promjenama bit će zaduženi Faktograf i Sveučilište u Zadru, i to na platformi kilma.faktograf.hr. Cilj im je “razvoj i uspostava sustava provjere točnosti informacija vezanih uz klimatske promjene te povećanja prepoznavanja i razumijevanja dezinformacija o klimi i klimatskim promjenama”.

Natječaj su u suradnji otvorili Ministarstvo kulture i medija i Agencija za elektroničke medije.

 

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.